Brouwcapaciteit van brouwerij Hoegaarden wordt uitgebreid

InBev Belgium gaat 5,7 miljoen euro investeren in de brouwerij van Hoegaarden. De brouwerij zal daardoor binnenkort beschikken over meer productievolume en over extra fermentatiecapaciteit. Deze investering komt er dankzij de groeiende vraag naar Hoegaarden vanuit het buitenland.

InBev Belgium, onderdeel van AB InBev, investeert dit jaar 5,7 miljoen euro in de brouwerij van Hoegaarden. Dankzij de modernisering van de brouwzaal wordt de brouwcapaciteit met 30% verhoogd. Deze investering komt er dankzij de toenemende populariteit van Hoegaarden in het buitenland, vooral door een groeiende vraag in Azië. Hoegaarden is immers niet alleen in België een geliefd bier. Het is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend authentiek Belgisch witbier dat verdeeld wordt in meer dan 70 landen. Bovendien is het één van de snelst groeiende focusmerken van AB InBev. Vandaag is reeds 80% van de productie in de brouwerij van Hoegaarden voor de uitvoer bestemd.

“We zijn verheugd om deze nieuwe investering voor de brouwerij in Hoegaarden te kunnen aankondigen. Zowel het originele Hoegaarden witbier met zijn natuurlijk troebele, bleke kleur (4,9 vol%), als de Hoegaarden Rosée worden enorm gesmaakt in België, Nederland en Frankrijk. Dankzij de groeiende vraag van Hoegaarden in het buitenland, wordt de brouwcapaciteit met een derde vergroot,” licht Eric Lauwers, Business Unit President Benelux, toe.

De brouwtechnologische investeringen hebben impact op de brouwzaal en de gistingskelder en omvatten 4 nieuwe fermentatietanks, 2 nieuwe gistpropagatietanks, een grotere wort centrifuge en nieuwe pasteurisatieapparatuur. De koelcapaciteit wordt ook geoptimaliseerd. De warme kamers (die dienen voor de hergisting op fles/vaten) worden uitgebreid. Ook het laboratorium van de site zal worden uitgebreid.

De start van werken is voorzien voor de week van 26 oktober 2015 om volledig afgerond te zijn in het najaar van 2016. Het meest omvangrijke werk is de plaatsing van de 4 nieuwe fermentatietanks, hetgeen zal plaatsvinden begin 2016. Tijdens de bouwwerken blijft de brouwerij operationeel en zijn brouwerijbezoeken nog steeds mogelijk.