Brouwerij Boon – Lembeek

Oude Geuze Boon Black Label wint GOUD op de World Beer Awards 2017 in Engeland. En daar blijft het niet bij, Oude Geuze Boon  valt ook in de prijzen met de bronzen medaille.

Geuze Boon Black Label won onlangs nog goud op de World Beer Cup 2016 (USA), Goud op de Digital Beer Awards 2017 (België) en Zilver op de Brussels Beer Challenge 2016 (België).

Brouwerij Boon maakt reeds sinds 1975 Oude Geuze Boon en valt nu jaarlijks in de prijzen met zijn bieren. In 2015 maakte de brouwerij voor het eerst Oude Geuze Boon Black Label ter ere van het 40-jarig bestaan van de brouwerij die ondertussen de grootste traditionele geuze producent van het land is. Black Label is dankzij zijn succes een vaste waarde geworden in het biergamma van de brouwerij, er zijn ondertussen al drie edities van gemaakt.

“Met de nieuwe brouwzaal die we in 2013 gebouwd hebben, kunnen we lambiek brouwen met een zeer hoge vergistingsgraad die tegelijk ook zeer volmondig is. Die lambiek rijpt dan één, twee of drie jaar op grote eikenhouten vaten (foeders). Nadien maken we een blend met lambiek van verschillende jaargangen en vullen die af op fles. In de fles begint vervolgens een hergistingsproces om zo ‘Oude Geuze’ te bekomen.” Aldus Frank Boon, oprichter van de brouwerij. Vandaag werken Frank’s zonen Jos en Karel ook mee in de brouwerij. Jos legt uit: “Elk houten vat heeft zijn eigen karakter en door het mengen van verschillende vaten en verschillende jaargangen kunnen we verschillende soorten Geuze blenden.”

“Geuze” of “Oude Geuze”? Oude Geuze is een door de EU beschermde benaming en verwijst naar de traditionele brouwmethode en ingrediënten gebruikt voor het vervaardigen van dit typisch Belgische bier. Alle bieren van Brouwerij Boon voldoen aan de strenge norm van de EU bescherming.