Baraque Friture ‘ceci n’est pas une friture ‘ – Antwerpen

Baraque Friture, op en top exponent van de Belgische eetcultuur, opende niet toevallig op 21 juli, op de Marnixplaats, hartje Antwerpse Zuid. Hier geen frietje met iets erbij, maar wel iets lekkers met jawel, een frietje erbij. Baraque Friture promoot de revival van de lekkere Belgische kost zoals stoofvlees met bier en witloofsla, vol-au-vent of Luikse balletjes mét een frietje in een veredeld barakdecor opgetrokken in premium materialen. Kortom, de eerste ‘Fine Dine Friterie’ is een feit.

Waar andere frituren gewoonlijk stoppen met een dressing of een snack begint Baraque Friture. Vandaar de verwijzing naar de gevleugelde, surrealistische quote van René Magritte. In Baraque Friture kom je voor stoofgerechten zoals rundstoofvlees, vol-au-vent, kip Marengo of  Luikse balletjes – bereid in samenwerking met topslager Luc De Laet – of gevlinderde kip à la plancha bereid met lente-ui en limoen. Steeds met vers gebakken frieten en afgewerkt met extra smaakverrijkende groente toppings of frisse side-dishes En uiteraard met een saus zoals bijvoorbeeld ter plaatse gemaakte tartaar, echte mayonaise of pickles van Tierenteyn. Nog dit. Speciaal voor Baraque Friture creëerde slager-charcutier en chef Luc De Laet unieke Belgian Butchers Sausages: worstjes met mout, gestoofd en gegaard in een bier saus en afgetopt met rode kool en bloedsinaasappel.

Baraque Friture ontwikkelde ook passende vis – en veggiegerechten en geheel conform de Belgitude worden ter plaatse ook hartwafeltjes gebakken bestrooid met bloemsuiker. Biertjes en verse limonades zijn de belangrijkste dorstlessers en dan is er uiteraard ook nog ouderwetse filterkoffie.

Je kan voor al dat lekkers aan een grote lange eettafel aanschuiven. Baraque Friture is immers wel degelijk een eetbar waar je ter plaatse kan genieten. Maar je kan ook via een venster aan de straatkant dezelfde gerechten bestellen om mee te nemen. Voor thuis of om op één van de terrasjes van een aantal  cafés in de buurt met vrienden bij een pint te delen.

Baraque Friture, ‘the Top of Belgium’: is het nieuwe project van de horeca conceptbedenkers achter ‘Otomat, heavenly pizza’ met vestigingen in Antwerpen en Gent. Met ‘ceci n’est pas une friture’ als motto willen ze de klanten laten genieten van smaakrijke traditionele frituurgerechten zoals stoofvlees of kip maar dan wel met dat tikkeltje meer, in een originele eat-in beleving of als lekkere take-out traktatie.

Baraque Friture ‘ The top of Belgium’ – Marnixplaats 10, Antwerpen – Alle dagen open van 17h tot middernacht – www.baraquefriture.be