Brussels airlines heropent routes naar Guinée en Burkina Faso

Na twee jaar afwezigheid uit Guinee en Burkina Faso keert Brussels Airlines terug naar Conakry en Ouagadougou. Beide bestemmingen verwelkomden een eerste vlucht vanuit Brussel. Dit brengt het aantal Brussels Airlines bestemmingen in Sub Sahara Afrika op 17. Voortaan verbindt Brussels Airlines Brussel drie keer per week met beide hoofdsteden.

“Als Afrika-expert zijn we erg blij dat we onze marktpositie in ons belangrijkste continent opnieuw kunnen uitbreiden. Veel van onze eerder tewerkgestelde werknemers werden opnieuw aangeworven waardoor we meteen over de nodige ervaring beschikken om onze rechtstreekse verbinding met twee belangrijke Afrikaanse hoofdsteden opnieuw op te starten: Conakry en Ouagadougou. Dit is een belangrijke stap die onze rol als gateway tussen Europa en Afrika nog maar eens bevestigt.” ​- Philippe Saeys-Desmedt, Head of Sales Sub Sahara Africa voor Brussels Airlines en Lufthansa Group

In Ouagadougou verwelkomden Mahamadou Zampaligre, minister van Transport en Jean-Jacques Quairiat, ambassadeur voor België in Burkina Faso, de Belgische luchtvaartmaatschappij met veel enthousiasme. “Als ambassadeur van het Koninkrijk België in Burkina Faso verheugt het mij dat de vliegtuigen met de kleuren van Brussels Airlines opnieuw het luchtruim van Burkina Faso doorkruisen en meer bepaald het terrein van de internationale luchthaven van Ouagadougou betreden. Dit nieuwe aanbod zou de economische uitwisselingen tussen onze twee landen moeten stimuleren. Bovendien is het een herinnering aan de nauwe banden tussen Burkina Faso en Europa, aangezien Brussel onderdak biedt aan verschillende van zijn instellingen, evenals aan een overvloed aan internationale organisaties.” ​- Jean-Jacques Quairiat, Ambassadeur voor België in Burkina Faso. Burkina Faso, “Land van Eerlijke Mensen” ligt in West-Afrika, in het Sahelgebied, en telt een totale bevolking van 20 miljoen mensen. De hoofdstad Ouagadougou, vaak “Ouaga” genoemd, telt 3 miljoen inwoners. Burkina Faso is internationaal en in Afrika bekend om zijn culturele leven.

In Conakry werden de crew en passagiers van Brussels Airlines verwelkomd door de Belgische ambassadeur in Guinee, Guy Hambrouck, en door het lokale Brussels Airlines team van country manager Khadiatou Bah. Conakry ligt aan de kust van Guinee in West-Afrika. Het telt 3,5 miljoen inwoners terwijl het land in totaal ongeveer 13 miljoen inwoners telt.

Brussels Airlines begon voor het eerst naar Conakry te vliegen in 2002, het jaar dat de luchtvaartmaatschappij het levenslicht zag. De vluchten tussen Brussel en Ouagadougou en Brussel en Conakry worden uitgevoerd met een Airbus A330. De vroege aankomst in Brussel biedt aansluitmogelijkheden op het volledige netwerk van Brussels Airlines in Europa en de VS. ​