Brussels airlines serveert Star Chef Mario Elias

Vanaf 1 juli kunnen Business Class klanten van Brussels Airlines op langeafstandsvluchten genieten van een unieke gastronomische ervaring gecreëerd door de Belgische chef Mario Elias, van restaurant Le Cor de Chasse*.

Al jaren is Brussels Airlines een vliegende ambassadeur van België en biedt ze aan boord onder meer een selectie van Belgische bieren, wijnen of nog pralines, wafels en koekjes aan. De samenwerking met Mario Elias vervolledigt dit plaatje. De chef wordt zo de dertiende Star Chef sinds het concept in 2013 gelanceerd werd en volgt Tim Boury op.

“Het was een intense samenwerking en een hele uitdaging om dit menu samen te stellen. Op tienduizend meter hoogte moeten recepten worden aangepast aan de verschillende beperkingen. Ik ben dan ook erg trots op het resultaat waarbij ik alles op alles gezet heb om een seizoensgebonden menu samen te stellen met de beste Belgische producten.” Mario Elias, Chef van restaurant Le Cor de Chasse.

Mario Elias nam meer dan twintig jaar geleden, met zijn echtgenote Aurore Matagne, het restaurant Le Cor de Chasse over dat zich toen in Barvaux-sur-Outhe bevond. Elias wist de beste lokale producten centraal te stellen in zijn keuken, facet dat hem samen met zijn creativiteit een Michelinster oplevert. Negen jaar later verhuizen ze naar een prachtige kasteelhoeve in het pittoreske en bosrijke Wéris, een locatie die meer ruimte en sfeer aanbiedt, hoewel Mario toch met enige nostalgie naar de ‘oude’ Cor de Chasse terugblikt.

Chef Elias komt uit een familie van koks. Zijn overgrootvader maakte roomijs dat hij op zijn bakfiets verkocht aan de Noordzee. Zijn overgrootmoeder was dan weer chef bij een baron en in een hotel in Stadt, Zwitserland. De ouders van Mario hebben deze passie overgeërfd en baten restaurants uit in Koksijde en Barvaux. En ook nu zet de familietraditie zich verder met Mario als Chef, Aurore als gastvrouw en zoon Jonah als sommelier.

Seizoensproducten uit de eigen streek, gehaald bij de beste ambachtslieden, worden ingezet in een bewerkt samenspel van smaken. Chef Elias serveert zijn gerechten graag in verschillende borden – die hij ook zelf maakt – om de diverse facetten van het hoofdproduct te benadrukken.

“Mario Elias wordt omschreven als een no-nonsense chef die trots is op zijn erfgoed en werkt met de beste, voornamelijk Belgische, ingrediënten. Dit sluit perfect aan bij de ‘Belgitude’ waar Brussels Airlines als Belgische luchtvaartmaatschappij voor wil staan. We blijven verder investeren in de reiservaring van onze klanten en zijn erg blij dat ze het fantastische werk van Mario binnenkort aan boord zullen ontdekken.” Philip Mortier, Inflight Product Manager, Brussels Airlines

Een zorgvuldig uitgekiend menu voor de Business Class passagiers

De reizigers in Business Class zullen voor het voorgerecht kunnen kiezen uit gerookte forel (met Jangaji van daikon en zure room) of op lage temperatuur gegaarde kipfilet (met een salade van gerst, venkel, zeewier en kaviaar tomaten). Als hoofdgerecht hebben ze de keuze uit gestoofde kalfsfilet (met onder meer gekonfijte aubergine, erwten, mozzarella, crème van kersen en gnocchi van geroosterd brood), op het vel gebakken koolvis (met groene asperges, risotto, Noilly Prat saus met lavasolie) of soba noedels (met witte asperges, broccolini, kerstomaatjes en groene kerriesaus met kokos). Als afsluiter staat een ganache van pistache, parelgort, frambozenpudding en passievruchtencoulis op het menu. De wijnen bij de gerechten in het nieuwe Business Class menu werden geselecteerd door Master of Wine Jan De Clercq.

Star Chef menu’s aan boord sinds 2013

Sinds 2013 laat Brussels Airlines haar passagiers op intercontinentale vluchten kennismaken met regionale gerechten van de hand van gerenommeerde Belgische sterrenchefs. De chefs stellen zelf een volledig menu samen op basis van streekproducten uit hun regio. De eerste Belgian Star Chef was Geert Van Hecke van het toenmalige Brugse restaurant De Karmeliet. Na hem volgde Julien Lahire van de Auberge du Moulin Hideux in Noirefontaine. De start van een mooie reeks ambassadeurs van de Belgische gastronomie.