IGP Pays d’Oc partner Parijse filiaal Racines Sud

De IGP “Pays d’Oc” is partner bij de opening van het Parijse filiaal van Racines Sud, het netwerk van Occitanen uit het buitenland

Sinds 15 jaar brengt het netwerk Racines Sud expats uit Occitanië over de hele wereld met elkaar in contact. De vereniging organiseert acties om deze ondernemers van Singapore tot Brazilië en van Londen tot Shanghai te promoten. Het netwerk opent op 30 juni een filiaal in Parijs. De IGP Pays d’Oc zal de bevoorrechte partner van het evenement zijn.

Met 120.000 hectare op een totaal van 268.000 hectare in Occitanië is de IGP “Pays d’Oc” de belangrijkste geografische aanduiding in Frankrijk.  Het bedrijf heeft vooral succes op de exportmarkt, waar het de helft van zijn omzet behaalt. De IGP “Pays d’Oc” moest dus de ontplooiing van het netwerk “Racines Sud” ondersteunen. Onder het voorzitterschap van Pierre Deniset en onder leiding van Emmanuelle Darras-Rivault heeft de vereniging een nieuw elan gevonden voor haar voorlichtings-, opleidings- en promotieactiviteiten ten behoeve van ondernemers uit Occitanië die de specialiteiten en know-how van hun regio naar de vijf continenten van de wereld willen exporteren.

Het Racines Sud-netwerk, dat al kantoren had in Montpellier, Toulouse en Montréal, vestigt zich nu ook in Parijs, met de steun van zijn partner, Banque Transatlantique. Het filiaal zal op 30 juni officieel worden geopend door de voorzitter van Racines Sud, Pierre Deniset, in aanwezigheid van mevrouw Odile Le Goc, lid van de Raad van Bestuur van Banque Transatlantique.

“De voorzitters en leden van de verschillende Occitaanse verenigingen in de hoofdstad (Lozériens, Catalans, Toulousans, Gascons, Languedociens…) zullen aldus profiteren van het relais van de Occitaanse diaspora in het buitenland en van onze expertise op de markten die zij wensen aan te spreken. Wij hebben een team samengesteld bestaande uit voormalige Occitaanse expats die vanuit de hele wereld naar Parijs zijn teruggekeerd om synergieën en lobby-acties te ontwikkelen”, legt Emmanuelle Darras-Rivault uit.

“De deelname van IGP-wijnen uit Pays d’Oc aan dit evenement leek ons vanzelfsprekend. De vereniging Racines Sud is een formidabel netwerk van Occitanen die in de vier windstreken aanwezig zijn en wie beter dan Occitanen kunnen onze dierbare BGA-wijnen van het Pays d’Oc promoten en overbrengen.

Pays d’Oc IGP is het belangrijkste Franse exportlabel met een equivalent van meer dan 450 miljoen flessen, aanwezig in 170 landen, en is het meest wereldberoemde label van Frankrijk uit Occitanië. Waar ter wereld een Occitaan zich ook bevindt, de kans is groot dat hij of zij een IGP-wijn van het Pays d’Oc kan proeven.

De actie van Racines Sud in de richting van autochtone Occitaanse ondernemers is voor ons van belang in die zin dat elke promotie van onze wijnen, elke informatie die wordt doorgegeven of contacten die worden gelegd door ambassadeurs van de Occitaanse export, de beste van alle promoties is voor het imago van kwaliteit en Occitaanse oorsprong van onze IGP-wijnen van het Pays d’Oc. Het is een welgemeend gebaar en de trots van Occitaanse waarden die tot in de vier hoeken van de wereld spreken”, besluit Florence Barthès, algemeen directeur van de IGP Pays d’Oc.