Cava discovery week : 18 tot 24 november 2019

Als onderdeel van de internationale campagne om premium Cava’s te promoten heeft de D.O. Cava een nieuw initiatief aangekondigd. – Cava Discovery Week.

De Cava Discovery Week zal plaatsvinden in november 2019 in de vier belangrijkste markten van de D.O. Cava – de VS, het VK, Japan en België. Tijdens deze campagne worden zowel de horeca- als de detailhandelsector betrokken om promotie te voeren en de consument en handelaars te informeren over de diversiteit, variëteit en kwaliteit van Cava.

De Cava Discovery Week zal zich richten op het aanmoedigen van de consument om meer te weten te komen over de premium Cava’s: Reservas, Gran Reservas en Cava de Paraje Calificado-wijnen. Het is de bedoeling om de kwaliteit van Cava te promoten en tegelijkertijd te informeren waarom Cava zo’n uitstekende schuimwijn is.

De Voorzitter van de D.O. Cava, Javier Pagés, is de afgelopen maanden zeer actief aan de slag gegaan met het terugwinnen van de kwaliteitspositionering van Cava. Dit om het imago van Cava van enkel “bubbels en parels” te veranderen naar dat van een kwalitatieve wijn die volgens een traditionele methode gemaakt wordt.

De Cava Discovery Week is opgezet om Cava te vertegenwoordigen, bij professionals en consumenten, als een mousserende kwaliteitswijn die veel meer aandacht verdient op wijnkaarten en in de top van de detailhandel. Pagés: “Wij geloven dat we met de lancering van de Cava Discovery Week in de aanloop naar Kerstmis aandacht schenken aan de best verkopende schuimwijn van Spanje. En willen mensen de kans geven om eens opnieuw na te denken over hoe ze van Cava genieten en wanneer voor hun het perfecte Cava moment is. Door in gesprek te gaan met consumenten en de handel, kunnen we met hen communiceren over de wijnen van het hogere marktsegment. Reserva-wijnen, en hoger, worden vaak verwaarloosd en dat is niet correct. Deze wijnen bieden een verbazingwekkende kwaliteit en zijn vaak veel beter dan andere schuimwijnen die op de markt te vinden zijn.”

www.cavadiscoveryweek.bewww.docava.es