Cellier des Princes: etiket geeft ideale drinktemperatuur van La Princesse rosé aan

La Princesse, de nieuwste roséwijn van dit wijnhuis zorgt met een warmtegevoelig etiket van kunstenares Alexandra Neglu Phan voor een absolute nieuwigheid.

De leuke en ludieke tekening die deze aangename rosé nog aantrekkelijker moet maken, neemt bij een temperatuur beneden de 12° C, andere houdingen aan en informeert op deze wijze de consument dat de wijn zijn ideale drinktemperatuur bereikt, hiervoor is echter een minimale koeling van 6 uur noodzakelijk.

De humoristische uitstraling van de tekening, de gewijzigde positie en de leuke wijnkleur maken hem ongetwijfeld tot een hartendief voor de jongere consumenten.

Er was eens een prinses, geen prinses met frou-frou, maar een prinses in je dromen. Iemand die aanstuurde om van de leuke dingen des levens te genieten, die hield van feesten en intimiteit maar ook van lekkere wijnen. De nieuwe prinses is een fijne compagnon die van koelte houdt en zich tooit in haar mooiste rooskleurige jurk met mooie glimlach.

De Rosé La Princesse 2015 behoort tot de IGP Vaucluse en toont in het glas zijn lichtroze teint met fijne zilveren tintelingen. In de neus krijgen we accenten van grijze peper, fruitige toetsen van aardbei, framboos, kers en cassis, de kruidige accenten van estragon en venkel worden ondersteund door sublieme citrus toetsen.

In de mond enkele leuke tonictoetsen die het harmonieuze samenspel tussen frisheid en gulzigheid ondersteunen, terwijl lichte toetsen van peper en citrusvruchten uitmonden in een delicate terugkoppeling naar anijs.

Princesse 2015 is een leuke compagnon bij een terrine van St Jacobsvruchten, een koude velouté van komkommer en estragon, uitentaart,  roze garnalen, gegilde tongfilets met kruiden, kippenbrochette met citroen en pepers, verse geitenkaas en Saint-Marcelalainkaas. Aanbevolen verkoopprijs 3.9€