Cahors: een nieuwe vertrekhaven

Locaboat Holidays, de nummer één in de verhuur van Pénichettes® zonder vaarbewijs in het Franse riviertoerisme, opent dit jaar zijn 25ste vertrekhaven, Cahors.

Te midden van de vallei van de Lot, is de rivier de Lot over een lengte van 64 km bevaarbaar tussen rotsen, grotten en dolmens. Cahors ademt geschiedenis, van de overblijfselen van het amfitheater tot de Saint Etienne kathedraal, van de winkelarcades tot de Renaissance vensters van de winkeliershuizen, zonder de Pont Valentré, de legendarische brug, te vergeten.

De idyllische vallei van rivier de Lot biedt adembenemende uitzichten, indrukwekkende rotsen, en prachtige dorpjes. De nieuwsgierige lekkerbekken laten zich verleiden door de “zwarte wijn”, de foie gras en de truffels. En in deze ongerepte natuur, kunt u heerlijk pootje baden of genieten van een tocht te paard.

Locaboat Holidays biedt riviercruises van twee dagen tot verschillende weken aan in zes Europese landen, met in totaal 24 vertrekhavens: Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Ierland en Polen. Dankzij de verscheidenheid van de vaarroutes is het aanbod breed en vernieuwend: Canal du Midi, Bourgogne, Bretagne, de Elzas, Zuidwesten of zelfs de Lagune van Venetië, de meren van Mecklemburg, Nederland … Locaboat Holidays heeft een breed en vernieuwend aanbod voor een buitengewone, authentieke ervaring, ver van de traditionele vakantieformule en zonder toeristenmassa. De kwaliteit en het comfort van de Pénichettes®, de gedrevenheid van het personeel, de passie voor het culturele erfgoed van de te bezoeken regio’s, maken het succes van het bedrijf sinds 1977.

Comfort en diensten : Het comfort aan boord van de boten is een prioriteit. Locaboat doet er dan ook alles aan zodat de klanten zich thuis zouden voelen aan boord: grote leefruimten, comfortabele slaapplaatsen, verwarming, warm water, beddengoed van topkwaliteit enz. In totaal zijn er vijf types boten voor 2 tot 12 personen om aan ieders verwachtingen te voldoen. Locaboat biedt ook bijkomende diensten en een brede waaier aanvullende activiteiten aan: fietstochten, zwemmen, vissen, rondleidingen in kastelen en wijnkelders, degustatie van streekproducten, rommelmarkten, feesten en festivals enz..

Bovendien biedt Locaboat ‘all-in’ arrangementen en zijn de vaarroutes rond grote thema’s gegroepeerd: “Patrimonium en geschiedenis”, “Zwemmen”, “De schoonheid van de natuur”, “Cultuursteden”, “Gastronomie en oenologie”.

Locaboat stelt zijn uitgebreid aanbod voor op het Vakantiesalon van Brussel van 4 tmt 8 februari 2016 – Paleis 7 – stand 7140.