Champagnedagen Martin’s Hotel: Champagne Besserat de Bellefon

Champagne Bellerat de Bellfon –  EXTRA BRUT

Aan zee …? Een zuivere wijn met leuke mineraliteit, delicate jodium hints en subtiele fruitige accenten. Puttig en fris. Assemblage  56% Chardonnay – 44% Pinot Blanc

Allianties: Cuvée des Moines Extra brut is een wijn met zeer lage dosering waardoor hij een bijzondere rol speelt in meerdere pairings. Door zijn sterke persoonlijkheid kan hij makkelijk worden gecombineerd met zeevruchten, gebakken Sint-Jacobsvruchten of vis. Prachtige en opmerkelijke pairing met saffraangerechten en Aziatische citrus (yuzu, combawa) maar ook met creaties van zeewier (wakame …).

Degustatie

In het glas een mooie strogele mantel met koperachtige highlights. De vele, fijne en langdurige belletjes vormen een mooie romige schuimkraag.

Frisse mineraliteit in de neus met citrushints die vlot overgaan in een grote elegantie met subtiel gejodeerde en gebrande noten. Vluchtige accenten van kers van Corinthe en macadamia noten.

Ook in de mond zorgt deze champagne voor een volle, frisse aanzet met duidelijke structuur en charmant karakter. Zijn fruitigheid verwijst naar peer en kweepeer en zorgt voor een tonische afdronk, persistent, complex en verfijnd.

 

Champagne Besserat de Bellefon : LE BLANC DE NOIRS GRAND CRU

Op zoek naar veeleisendheid! De kracht en warmte Bouzy en Ambonnay, gecombineerd met de frisheid en kracht van Verzy en Mailly-Champagne zorgen voor een evenwichtige, complexe en aangename wijn. Een 100% Pinot Blanc afkomstig van geselecteerde percelen in Bouzy, Ambonnay, Verzy en Mailly-Champagne.

Allianties: Zijn natuurlijke elegantie maakt het mogelijk hem aan te passen aan verschillende situaties. Hij onthult zijn volle kracht o.m. bij gebraden kalfsvlees of rundvlees Rossini met wilde paddenstoelen .

Degustatie:

In het glas een mooie gele jurk met rode glinsteringen die zijn afkomst van grote pinot noirs mooi verbergen. De neus is intens met openbloeiende hints van roze pompelmoes en perzik, aangevuld gevolgd door pruimen en zoet exotisch fruit. Aangename maturiteit en complexiteit.

In de mond een rijke en elegante aanzet. De romige effervescence past perfect in deze levendige en dynamische wijn. Mineraliteit, zoutgehalte, subtiele bittere toetsen met delicate  kruiden zorgen voor een stevige en elegante afdronk.

Champagne Bellerat de Bellefon : BLANC DE BLANCS GRAND CRU – toppunt van elegantie

Een prominente wijn met mooi gegrilde aroma’s en hints van gedroogd fruit. Uitgesproken elegantie. 100% Chardonnay van druiven afkomstig van percelen in Avize, Oger, Mesnil-sur-Oger, Cramant en Chouilly.

Allianties: Deze Blanc de Blancs Grand Cru heeft een enorm potentieel en past percfect bij een ruim assortiment delicatessen. Ideaal bij verrine van quinoa, garnalenboeket, groenten tartaar met gember en gecitroend krabvlees.

Degustatie:

In het glas een prachtige, heldere en zeer zuivere heldergele mantel. Het schuim wordt gevormd door talloze kleine belletjes die discreet dartel en dansend een opstijgende toorts vormen.

In de neus een intens en krachtig aroma van verse citrusblend ondersteund door mooie florale noten (kamperfoelie, acacia) en subtiele hints van zorgzaam geroosterde aroma’s.

In de mond een karaktervolle en gestructureerde aanzet met groot potentieel. De mineraliteit van deze grote Chardonnays past perfect bij nuances van gedroogd fruit (abrikoos) en honing die in het middenpalet opduiken en zorgen voor een schitterend mozaïk van mineraliteit en finesse. Mooie lange, persistente en frisse afdronk.