Champagne Chassenay d’Arce: wijntoerisme 2022

Champagne in al zijn vormen: de 315 hectare van de wijngaard van Chassenay d’Arce strekt zich uit over 12 dorpen in de vallei van de Arce. Het hele jaar door organiseert het Huis evenementen en activiteiten om zijn champagnes te promoten, een uitdrukking van het terroir van de Côte des Bar en zijn kimmeridgische klei-kalkbodem. Het Huis wil ook de rijkdom van de plaatselijke flora en fauna en het talent van de ambachtslieden, scheppers en kunstenaars uit de streek in de kijker zetten.

Een uitstapje naar de Côte des Bar

Het wijntoerisme van Chassenay d’Arce is natuurlijk voor alle liefhebbers van gastronomie, cultuur en champagne. Het begint allemaal met een leuk bezoek aan de 19e-eeuwse kelders en de ruimte “Geheimen van de Wijnbouwers”: een educatief parcours dat het werk van de Champagnewijnbouwer uitlegt, van de wijnstok tot de fles.

In deze ruimte kunnen wijnliefhebbers kennismaken met alle meng- en vinificatietechnieken die eigen zijn aan de wereld van de champagne, en eindigen met een proeverij.

Komende evenementen (details en updates online op de Facebook-pagina @champagnechassenay)

SMAAKWANDELING IN DE WIJNGAARDEN: zondag 3 juli – vanaf 10 uur Wandeling in de wijngaarden en ontdekking van de flora Prijs: 25€ per persoon

THEATER IN HET HART VAN DE WIJNGAARD: zaterdag 23 juli – van 17.00 tot 21.00 uur “Au suivant!” door het gezelschap Mister Fred, gratis glas champagne en maaltijd ter plaatse Prijs: 30€ per persoon (exclusief maaltijd)

VERNISSEN: donderdag 27 oktober – Ter gelegenheid van de lancering van nieuwe biologische wijnen, thematentoonstelling door een plaatselijke kunstenaar – Gratis toegang / 1 glas aangeboden

PROEVERIJ INITIATIE: donderdag 3 november – van 18u tot 22u – Prijs: 35€ per persoon

KERSTMARKT: zaterdag 10 december – 9 tot 18 uur

Het leven in de winkel en de receptie

Het gamma champagnes van Chassenay is te koop in de boetiek: open van januari tot maart, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17.30 uur. Van april tot december ook open op zaterdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur.

1 MAAND – 1 CHAMPAGNE

Elke maand wordt in de boetiek een champagne in de kijker gezet – een becommentarieerde degustatie van deze cuvée wordt aan elke klant aangeboden.

Proeverijen in harmonie met streekproducten:

Reservering van dinsdag tot zaterdag: ontdekking van de geheimen van de kelders in gezelschap van een van de wijnbouwers van het Huis, gevolgd door spijs- en champagnegarnituren:

Picknick in de wijngaard: Duur: 2 uur – Prijs: 42€/persoon (van 4 tot 15 personen) – Lokale lunch – Maaltijd in 3 delen – Duur: 3u – Prijs: 69€/persoon (2 deelnemers minimum) – Gastronomisch menu in de kelder: menu in 4 stappen, commentaar bij elk gerecht – Duur: 3u – Prijs: 81€/persoon (2 deelnemers minimum)

“Fabriques:”

Achter dit initiatief schuilt een andere aanpak van de ontdekkingen, de lekkernijen en beleving van de champagne sensaties: (reserveringen zijn mogelijk van dinsdag tot zaterdag)

DE FABRIQUE À SOUVENIRS: “Duik in de geheimen van de kelders! Rondleiding door een wijnbouwer van het Huis en degustatie van 3 jaargangen – Duur: 2 uur (van 4 tot 15 personen) – Prijs: 10€€/persoon (wordt terugbetaald bij aankoop van een fles)

DE FABRIQUE VAN DE GEVOELENS: “Kook je smaakpapillen! Rondleiding en degustatie van 3 gastronomische champagnes in harmonie met 3 lokale hapjes Duur: 2 uur (van 4 tot 15 personen) – Prijs: 20 €/persoon (8 terugbetaald bij aankoop van een fles)

LA FABRIQUE A SENSATIONS : ” Ga op avontuur met een gyropod ! De gelegenheid om de wijngaard op een andere manier te ontdekken onder het genot van een sprankelende pauze alvorens de proeverij in het hart van het Huis te beëindigen – Duur: 1 uur (minimaal 6 personen) – Prijs: 45 €/persoon (35 voor kinderen van 15-18 jaar).

CHASSENAY D’ARCE

11 rue du Pressoir 10110 VILLE sur ARCE Frankrijk – edinquel@chassenay.com – champagne@chassenay.com – www chassenay com – Informatie en reserveringen Florie LANDRY : f.landry@chassenay.com