Champagnedagen Martin’s Hotel: Champagne Pommery

Pommery Brut royal

 

Assemblage van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, afkomstig van 40 geselecteerde dorpen in de Côte des Blancs, Montagne de Reims en andere gebieden in de Champagne regio, waar de levendigheid en verfijndheid van de Chardonnay druif wordt bevorderd door het klimaat. Een element van de Pommery stijl is, dat de wijn heel nauwgezet wordt gezuiverd en gefilterd in ieder stadium van de productie. Een luxe en moderne champagne met lichte dominatie van de Chardonnay-druif.

In het glas een lichtgele mantel met lichtgroene accenten. In de neus bloeien levendige en vrolijke aroma’s open, mooi fris, eenvoudig, fijn en delicaat. Leuke accenten van citrus en witte bloemen in combinatie met toetsen van kleine rode bessen.

In de mond een elegante en levendige wijn met fijne toetsen van bessen. De wijn is rond, vol, en toch delicaat met een mooie afdronk. Geen spoor van enige droogte. Het is een harmonieuze wijn die de smaakpapillen nooit vermoeid. Kan op elk moment van de dag of nacht worden gedronken.

 

Pommery Summertime Blanc de Blancs

In het glas een mooie gouden mantel met lichtgevende amandelgroene accenten. In de neus een mooie en levendige wijn met delicate aroma’s van acacia en limoen.

Summertime is een Blanc de Blancs gemaakt van een mengsel van tien geselecteerde 100% Chardonnay wijnen, uit verschillende gebieden in de Champagne-regio. Deze originele mix resulteert in een wijn van optimale rijpheid. Hij is zacht en fruitig in de mond, met een lange aromatische persistentie, geaccentueerd door een levendige frisheid. Deze wijn is niet alleen ideaal om van te genieten in de schaduw van een luie zomermiddag, maar past perfect bij zilte creatieve hapjes of een zomerse lunch…