Champagnedagen Martin’s hotel: Champagne Saint-Réol

Champagne St. Réol – CUVEE PRINCIPAUTE DE LIEGE

 

Assemblage 63% Pinot Noir en 37% Chardonnay geteeld op een terroir van klei en kalksteen. Traditionele vinificatie Champenoise: persen, vergisting en gedeeltelijke malolactische, nagisting, veroudering op droesem, gedegorgeerd. Dosering (10 g / l).

Bijzonderheid: “Deze Grand Cru Champagne is speciaal geselecteerd om een nieuw assortiment in het aanbod te integreren” , maar laat ook de Luikenaars toe om met enige trots hun ‘prinsbisschoppelijke afkomst’ op gepaste wijze te vieren.

Heldere goudkleurige mantel met veel fijne bubbels en persistente bubbels. In de neus intense aroma’s van allerhande variaties van boomgaardfruit en een mooie florale toets.

De aanzet in de mond is mooi volrond, heeft structuur en karakter en geeft bij de afdronk veel finesse vrij. Een mooie aperitiefwijn, zorgt voor een mooie pairing van tarbot met mousseline saus, verse zalm met kruidensaus maar komt ook volledig tot zijn recht bij een ruim assortiment hapjes.

 

Champagne Saint-Réol – CUVEE PRINCIPAUTE DE LIEGE MILLESIME 2006

 

Assemblage 50% Pinot Black – 50% Chardonnay geteeld op een bodem van klei en kalksteen. Geniet van een traditionele vinificatie Champenoise: persen, alcoholische fermentatie, 40% van de sappen krijgen een malolactische gisting, hergisting op fles, veroudering op droesem, gedegorgeerd. Dosering (5 g / l). Rijping sur latte gedurende 36 maand.

In het glas een mooie en intense gouden kleur met ragfijne zilveren schitteringen, zeer fijne belletjes die lang standhouden. In de neus intense aroma’s van peer en kweepeer met delicate geroosterde hints.

In de mond een rijke en mooi gestructureerde aanzet die het middenpalet heerlijk bespeelt en zorgt voor een aangenaam lange afdronk. Een leuke aperitiefwijn, een perfecte compagnon bij kreeft die ook een aangename pairing losweekt bij wit vlees in saus.

Millésime 2006 maakt ook deel uit van het nieuwe assortiment en geeft de Luikenaars de kans om met trots hun identiteit te vieren.