Champagneselecties 2

Collet brut ( Marne vallei)

Assemblage van 25% tot 30% Chardonnay voor elegantie en finesse, 15% tot 20% Pinot Noir voor de structuur en 50% Pinot Meunier voor de fruitigheid. Bovendien wordt 25% tot 30% van de reservewijnen gebruikt om het karakter eigen aan deze Champagne te behouden.

De veroudering neemt minimum 3 jaar in beslag in de beschermde omgeving van de meer dan 100 jaar oude kelders. Door het langer bewaren van de wijnen krijgt de consument trouwens een wijn met perfecte maturatie.

In het glas een mooie warme gouden kleur. In de neus aangename en complexe aroma’s van verse boter gemengd met citroenachtige en geroosterde toetsen. In de mond krachtig en robuust waarbij de wijn een grote frisheid onthult met aansluitend een mooi lange afdronk

Champagne Drappier Brut Carte d’Or :

Het in 1808 opgericht domein heeft zijn thuisbasis in Urville, nabij Bar sur Aube. Het is de meest oostelijke streek van de appellatie, waar de familie Drappier voornamelijk Pinot Noir verbouwd. De kalkrijke bodem zorgt voor een expressieve stijl. De cuvée ‘Carte d’Or’ is stevig en zeer fruitig, perfect als aperitief maar ook een Champagne die uw volledige maaltijd kan begeleiden. Bij het ouderen krijgt de wijn een mooi exotisch karakter met een kruidig tintje.

De kracht en intensiteit van deze wijn past perfect bij het zwoele karakter van een denderende tango, kenmerkend voor een Champagne met een sterke meerderheid van Pinot Noir.

Het hoge percentage Pinot Noir in deze champagne creëert nagenoeg een Blanc de Noirs. Champagne Drappier Brut Carte d’Or bezit een grote aromatische rijkdom, in de neus opent hij leuke en volle aroma’s van steenfruit zoals de witte perzik van de wijnstokken. In de mond pittig en krachtig, een mooie voorbode van een aantrekkelijke complexiteit. In de mond eveneens een subtiel vleugje karakteristieke kweepeergelei.

Louis Roederer rosé millésime 2011 :

Een unieke wijn die zich perfect kan verschuilen achter adembenemende Russische romantiek. Assemblage van ongeveer 65% van Pinot Noir, 35% van Chardonnay en een aandeel van 20% van de wijn gemaakt onder hout. Deze wijn rijpt gemiddeld 4 jaar op droesem en heeft ook een minimum van 6 maanden op fles na disgorgement om zijn rijpheid te perfectioneren.

In de neus krijgen we overvloedige fruitige aroma’s van wilde rode bessen en mooie bloemige toetsen, maar ook geurige accenten van zestes, tegelijk zoet en kruidig. De  subtiele en delicate nuances van gedroogd fruit en cacao brengen de rijping in eik op de proppen. In de mond rijke en vlezige accenten die de volwassenheid van de vrucht in deze vintage rosé aangenaam verhogen. Het sprankelend bruisen versterkt de eerste indruk van frisheid, opent met suavity op bijna exotische tonen, vermengd met de pure mineraliteit van de Chardonnays.