Le Cercle des Voyageurs – Brasserie Mondo – Brussel

Vlakbij de Brusselse Grote Markt in een straatje met de onmogelijke naam, de Lievevrouwbroersstraat, de officiële vertaling van de rue Grandes Carmes, vinden we Le Cercle des Voyageurs terug.

Een intense en leuk decoratieve uitnodiging om op reis te gaan naar een of meerdere landen waaruit de vele bezoekers van buur Manneken Pis afkomstig zijn. De Cercle bestaat al vele jaren maar werd een tijdje terug afgestoft al bleven de vele reisattributen stevig op post. In de  Cercle vinden we brasserie Mondo die de reisfanaten onthaalt met een uitgebreid assortiment gerechten, zowel Brusselse als exotische, zelfs de allerkleinsten worden in de diversiteit van de kaart niet over het hoofd gezien.

Het decor van de Cercle is op zijn minst merkwaardig te noemen. Een zijwand met talloze oude lederen reiskoffers zoals we deze zien in klassieke films, koffers die ongetwijfeld een eigen leven hebben geleid en dan ook een eigen verhaaltje zouden kunnen opdissen mochten ze kunnen spreken. Maar ook antieke bagagerekken uit tram en trein, een rijkelijk versierd plafond met oude wereldkaarten. Her en der uitnodigende comfortabele lederen zetels om het decor te bewonderen of om je onder te dompelen in de lectuur van een van de vele oude maar ook recentere reisgidsen zodat je je reis perfect kan voorbereiden. Een leuk neokoloniale charme die je aanspoort om je reiservaringen met je onbekende buurman te delen, of belangstellend naar zijn eindeloze avonturen te luisteren.

En de keuken? Gewoonweg afgestemd op het reizen, een leuke wereldkaart met typische bereidingen uit alle uithoeken van de wereld, een kaart met aandacht voor vegetariërs en kinderen, een kaart die wisselt met de seizoen maar eveneens aan evenementen kan worden aangepast. Le Cercle des Voyageurs is meer dan een restaurant-brasserie, er is de bibliotheek maar ook La Cave waar geregeld feestjes en concerten worden georganiseerd.

De keuken van Haile Abebe is 7/7 open en serveert ‘s middags 12-14u30 en ’s avonds 18.30 tot 23 , zelfs non-stop tijdens het weekeinde, kleurrijke gerechten met pittige toetsen. De lunch, voorgerecht, hoofdgerecht, koffie of thee kost 15.90€ en wisselt dagelijks, op zondag is er een brunch van 10.30 tot 16 uur.

Bij onze proeverij genoten we van een leuke Nagasaki Tesa-Mi, een creatie van een fijne sashumi van tonijn, gemarineerde zalm, sesamzaadjes en soja. De traditionele wasabi ontbrak speciaal om de smaaktoetsen van de champagne niet te misleiden. Volgde een keurige Ravioli Spinotta, een mooi vegetarisch gerecht, met de traditionele ricotta, spinazie, en leuke tomatensaus opgevrolijkt met geitenkaas. Decoratief en erg smaakvol. Als hoofdgerecht een Tagliato di Vitello, geen uitzonderlijk gerecht maar wel hartverwarmend, evenwichtig en rijk aan smaken. De combinatie van rundslapjes, puree van aubergines in tomatensaus, raketsla en parmezaan getooid met enkel grenaille-aardappelen was erg leuk en veroverde alle harten. De chocolademousse van Belgische chocolade bracht ons terug in de werkelijkheid, maar zorgde alleszins voor een leuke afsluiter van de gedroomde reis.

Le Cercle des Voyageurs – Brasserie Mondo – Lievevrouwbroersstraat 18 – 1000 Brussel – tel 02-514 39 49 dscn1020– open 7/7

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

uitzonderlijk decor

attente bediening

rijke wereldkaart met pittige uitschieters

Delta Brussel: trendy interieur

gebouw 17e eeuw

mooie kaart