Champagneselecties

Bij de presentatie van een nieuw jaarprogramma hoort evenzeer de ontdekking van een aantal nieuwigheden of het in herinnering brengen van grote realisaties.

Lanson Brut bio

Lanson Green Label wordt geproduceerd op basis van druiven die eigendom zijn van Champagne Lanson zelf, gelegen in het centrum van de Marne vallei. Sinds meerdere jaren wordt hier gewerkt volgens een biologische en biodynamische wijze, men beschermt maximaal het ecosysteem van de wijngaard. Deze werkwijze sluit perfect aan bij de filosofie van het huis Lanson om alles te doen om het wereldwijde klimaat te beschermen.

De flessen voor deze champagne zijn van lichter glas en het etiket van gerecycleerd papier.

Zoals alle champagnes van het huis Lanson is ook deze Lanson Brut bio samengesteld uit een merendeel Pinot Noir, wat hem een goed evenwicht en finesse meegeeft.

Lanson brut bio ondergaat geen malolactische gisting om alle puurheid van de druif te conserveren. Na drie jaar kelder resulteert dit in een Champagne van grote elegantie, zeer aromatisch en vooral aangename minerale accenten.

In de neus vinden we mooie toetsen van abrikoos en pompelmoes, maar ook hints van tropische kruiden. Deze mond vullende Cuvée brengt op het pallet ook subtiele accenten  van granaatappel en papaya en ontwikkelt een lange en licht kruidige finale. Lanson brut bio als aperitief of bij visgerechten.

Adam Jaeger :  Champagne de vigneron, Montagne de Reims, Blanc de Blancs (100% Chardonnay)

Het merk ‘Adam-Jaeger’ bestaat sinds 1995 en is een samenvoeging van 2 kleine familiale champagnehuizen: het huis ‘Adam’ met 6 hectare in het plaatsje ‘Berru’ en reeds actief sinds 3 generaties, en het huis ‘Jaeger’ met 3 hectare in ‘Reuil’ en reeds actief sinds 4 generaties. Vandaag de dag is het ‘Régis Adam’ die aan het hoofd staat van dit relatief kleine Champagnehuis. De drie druiven van de Champagnestreek worden hier verbouwd: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Vooral de Champagnes op basis van de Chardonnay druif trekken de aandacht door hun uitstekende kwaliteit!

Fijn, levendig en expressief, deze Champagne Blancs des Blancs met mint- en hazelnootneus onthult vervolgens een veelvoud aan plantaardige geuren. De smaak is levendig en aangenaam met indrukken van wit fruit en de subtiele mineraliteit is volledig in harmonie met de neus. Het is een champagne van één wijnjaar waar de meeste champagne meestal minstens 3 wijnjaren combineren.

Neus en mond zijn in volledige harmonie. Het gehemelte is mineraal en de verse hazelnoot maakt het heel aangenaam, subtiele hints van gebrande amandelen. Deze vintage presenteert de zeer tonische karakters van wit fruit en citrusvruchten. De minerale eindtoets heeft alles te maken met subtiliteit in de aanmaak.