Château Caroline

Het wijndomein Château Caroline in Moulis-en-Médoc is eigendom van de familie Chanfreau die in de regio meerdere domeinen onder haar hoede heeft.

Het domein is ruim 7 ha groot en ressorteert onder de AOC Moulis-en-Medoc en geniet van een rijke terroir met fijne gravesgronden die rusten op een kalkrijke sokkel en meteen de wijnranken een vruchtbare bodem meegeven. De aanplantingen bestaan uit 62% Medoc en 38% Cabernet Sauvignon, ze worden nauwgezet opgevolgd met respect voor het natuurlijk evenwicht tussenplant en bodem, maar evenzeer rekening houdende met het leefmilieu.

Bij de oogst vindt een nauwkeurige selectie van de trossen plaats, gevolgd door het machinaal onttrossen en een lichte pressing waarna het mout rechtstreeks naar kleine thermo-gereguleerde cuves wordt afgevoerd die een perceelsgewijze opvolging van de fermentatie mogelijk maken. Dit is een belangrijk element voor de uiteindelijke mix en smaak van de wijn, maar biedt eveneens een waardemeter voor de rijkdommen en nuances die elk perceel in zich heeft. De cuvaison van de mout neemt 20 tot 25 dagen in beslag. De rijping van de wijn vindt plaats op Franse eiken vaten, jaarlijks voor een derde vernieuwd, en duurt minimaal 12 maand. De jaarlijkse productie beloopt circa 42.000 flessen.

In het glas krijgen we een mooie dieprode kleur met lichte schitteringen, in de neus zorgt Château Caroline 2010 voor leuke tannines en aroma’s van rijp rood fruit, terwijl de inbreng van de Cabernet Sauvignon voor de typische karaktersterkte zorgt.

In de mond komen de delicate toetsen van rijp rood ruit opnieuw tot ontwikkeling, het overwicht van de Merlot bezorgt de smaakpapillen een aangenaam gevoel met accenten van laag kreupelhout en verleidelijke toetsen van hout en tabak die uitmonden in een lange, evenwichtige afdronk. Kostprijs TTC 15€.