Op de proeftafel Chevalier de Lascombes

De wijnen van Château Lascombes worden uitsluitend geproduceerd met volmaakte druiventrossen. Trossen van iets minder uiterlijke kwaliteit komen dan ook terecht in het circuit van een tweede wijn van het kasteel, nl Chevalier de Lascombes. Deze nochtans behoorlijke wijnen kunnen kwalitatief niet tornen aan de heerschappij van Château Lascombes.

Chevalier de Lascombes 2010:

Biedt een mooie purperkleurige mantel in het glas terwijl in de neus fruitigheid, kruidigheid en florale toetsen tot ontwikkeling komen. De zure kers zorgt hier voor mooie aromatische toetsen.

In de mond ontdekken we levendige accenten van fruit, toetsen van koffie en vanille. Deze wijn spreekt voornamelijk het middenpalet aan  waarbij de aangename tannines zorgen voor een lange aromatische afdronk. Een wijn met veel frisheid die het traditionele accent van Château Lascombes respecteert.

Melange van 55% Cabernet sauvignon en 45% Merlot, die en koude maceratie op 8°C van een week meekreeg en 4 maand op lies rijpte met nadien 16 maand oudering op Franse eik.

Op de proeftafel Chevalier de Lascombes 2009:

Deze wijn biedt in het glas een intense purperen kleur met leuke schitteringen. In de neus ontwikkelen zich duidelijke toetsen van zure kers die worden aangevuld met een delicate kruidigheid, maar evenzeer een subtiele toets en zweem van boter.

In de mond komen doelbewust aroma’s van fijne tannines tot ontplooiing die volrond worden aangevuld door rood fruit en accenten van chocolade die zorgen voor een aangename afdronk. Ondanks het label ‘2de wijn’ een hoogstaande kwaliteit en fruitigheid die de naam van het wijnhuis enkel kan versterken. Het is bovendien een mooi bewaarwijn.

Bestaat uit een evenwaardige melange van Cabernet sauvignon en Merlot en kreeg een koude maceratie van een week op 8°C, rijpte 4 maand op lies en werd nadien met een oudering van 16 maand op Franse eik bedacht.