Château de Grandvoir

Het Château  de Grandvoir, een uitgestrekt landgoed met een rijke geschiedenis, onthult vandaag zijn schatten. Het kasteel kreeg een verjongingskuur en opende zijn deuren voor meetings en events die perfect kunnen worden gecombineerd met ontdekkingen van een historisch erfgoed maar ook tal van teambuildingactiviteiten biedt in de wijdse natuur.

Gastvrijheid troef in het herbedachte erfgoed in het hart van de Ardennen, de muren van het Château de Grandvoir dragen heel wat geschiedenis mee: ze herbergden vroeger verschillende bewoners en activiteiten, voor het een hotel en vervolgens een toprestaurant werd onder impuls van de nieuwe, gedreven eigenaars. Gelijktijdig werd ook een leuke meetinginfrastructuur uitgebouwd die diverse projecten mogelijk maakt en desgewenst met overnachtingsfaciliteiten kan worden verruimd.

Nog maar een paar jaar geleden, aan het begin van dit decennium, was het Château de Grandvoir een verlaten plek; een mooie, rustige plaats waar omwonenden en vakantiegangers even in het groen konden verpozen.

In 2012 werd het Château de Grandvoir overgekocht. Er werden, met subsidies van het Waals Gewest, grote werken uitgevoerd met respect voor het verleden. In de daaropvolgende maanden begon de zoektocht naar nieuwe talenten uit de streek in allerlei sectoren. Twee jaar later was het kasteel volledig gerenoveerd – beter gezegd: heruitgevonden – volgens de nieuwe trends en beantwoordt volledig aan de nieuwe behoeften en verwachtingen.

De historische vierhoekige zandstenen kasteelhoeve omvatte principieel twee hoofdgebouwen, een ingangsgebouw, oude stallen en schuren. Dit geheel werd  omgevormd tot een knap hotel met 8 kamers, een klein gastronomisch restaurant voor een twintigtal gasten, enkele elegante salons, twee ruime meeting- en banketzalen en de karakteristieke, moderne microbrouwerij waar Le Vaurien wordt gebrouwen.mice-grandvoir-7763

Château de Grandvoir vormt tevens een ideale uitvalsbasis voor de organisatie van uiteenlopende teambuildingactiviteiten in volle natuur. Naargelang de gekozen thematiek kunnen diverse workshops worden opgebouwd, bv.  regionale agrarische ontwikkeling, militaire geschiedenis, kloosterleven en natuurparken, eva. Items die lichaam en geest van de deelnemers beslist andere gedachten bezorgen, ver weg van de dagelijkse business beslommeringen.

Château de Grandvoir – La Cornée 66 – 6840 Grandvoir (Neufchâteau – Provincie Luxemburg) – T+32(0)61 21 06 20 ou +32(0)486 99 83 85

www.chateaugrandvoir.be  – info@chateaudegrandvoir.be