Château de Vignée

Château de Vignée bereidt zich voor om haar gasten deze zomer een onvergetelijke staycation te bezorgen. De nieuwe general manager Yannick Bouts steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. ‘We hebben alle troeven in huis om de nieuwe hotspot van de Ardennen te zijn.’ Net zoals eigenaar Christian Teunissen is Bouts afkomstig van Hasselt. Limburgse gastvrijheid staat in hun DNA gebeiteld maar dat is niet het enige dat hen verbindt. Teunissen staat ook bekend als een ondernemer die de lat hoog legt en heeft in Bouts dan ook een perfecte bondgenoot gevonden.

CHATEAU DE VIGNEE 2.0

Op een boogscheut van het koninklijk kasteel in Ciergnon ligt Château de Vignée in de diep beboste Lesse-valei. Toen het gebouw in 2018 te koop kwam te staan, was de Vlaamse ondernemer Christian Teunissen er als eerste bij om een bod uit te brengen. Als oprichter van het beursgenoteerde Xior Student Housing was Teunissen niet aan zijn proefstuk toe wat betreft het renoveren van oude gebouwen, maar de hospitality sector was wel nieuw terrein voor hem. Met Yannick Bouts haalt hij de expertise in huis om Vignée tot de next level te brengen. Bouts heeft immers een indrukwekkende track record. Zo werkte hij voor internationale ketens als The Marriot en Crowne Plaza om vervolgens de overstap te maken naar de hotelgroep van de familie Vermeersch met ondermeer het gekende Aubtrge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem. Na tien jaar was Bouts klaar voor een nieuw verhaal en stond hij aan de geboortewieg van het hotelproject Tafelrond aan de Grote Markt in Leuven. Toen daar alles op wieltjes liep, zocht hij een nieuwe uitdaging bij La Butte aux Bois in Lanaken. Onder zijn bewind verbrak het hotel in 2020 alle records en afgaande op de bezettingsgraad is zomer 2021 voor Vignée nu al geslaagd. Een opsteker voor Christian Teunissen die enkele maanden na de opening van zijn luxehotel alweer moest sluiten omwille van de coronacrisis. Maar Teunissen laat zich niet snel ontmoedigen en ziet de toekomst rooskleurig. ‘We hebben de verplichte lockdown nuttig gebruikt om alles nog meer op punt te stellen. Nu zijn we klaar voor de volgende sprong en de expertise van Yannick Bouts zal ons daarbij helpen.’

HOSPITALITY OP TOPNIVEAU

Yannick Bouts zelf is in ieder geval enthousiast over de nieuwe samenwerking. ‘Ik zag meteen het potentieel van Vignée, maar nog belangrijker was voor mij de visie van Christian Teunissen,’ zegt hij. ‘Tijdens de eerste kennismaking was het al meteen duidelijk dat we op dezelfde golflengte zaten. Het was ons streefdoel om Château de Vignée op de kaart zetten als een luxueus boetiekhotel, van een ongeziene kwaliteit, met focus op persoonlijke service en al het goede wat onze Belgische Ardennen te bieden hebben. Door tot het uiterste te gaan voor onze gasten willen we hospitality naar het hoogste niveau tillen.’ Aangezien zowel Teunissen als Bouts afkomstig zijn uit Hasselt is hospitality geen hol begrip voor beiden. Limburgse gastvrijheid staat immers in hun DNA gebeiteld en er is dan ook niets aan het toeval overgelaten om gasten in deze Covid-tijden zo veilig mogelijk te ontvangen.

‘Als hotel hebben we alle mogelijke maatregelen getroffen,’ zegt Yannick Bouts. ‘Het restaurant is speciaal ingericht met het oog op social distance en de bediening werd getraind in waakzaamheid. Als welkomstgeschenk voor onze hotelgasten liggen er in elke kamer mondmaskers en ontsmettende alcoholgel. Er is ook extra personeel aangetrokken om alle directe raakvlakken in de publieke ruimtes op heel frequente basis te ontsmetten.’ Maar de grootste troef van Château de Vignée is misschien wel de exceptionele ligging. De omgeving is zo dunbevolkt dat je zonder risico volop kan genieten van de prachtige natuur.

PRIVATE DINING & WINING & WELNESS

Rekening houdend met de hotelgasten wordt in het restaurant ARDEN dagelijks een viergangenmenu en een zesgangenmenu geserveerd. Daarnaast kan er ook à la carte worden gegeten en wordt er elke dag een lunchmenu voorzien. Met meer dan 14000 flessen in de rekken is Château de Vignée ook een trekpleister voor wijnliefhebbers. Onder de binnenplaats van de oorspronkelijke vierkanthoeve werd een ruimte gecreëerd voor wine tastings en food pairings. De entrée naar de wijnkelder is een transitiezone tussen de lounge bar en de private dining room. Om de nieuwsgierigheid van aankomende gasten te prikkelen werd ervoor gekozen om dit nieuwbouwgedeelte volledig op te trekken in zwart semi-transparant gefumeerd glas. Centraal in de private dining room staat een ‘round table’ die plaats biedt aan een select gezelschap. De twee glazen wanden zijn voorzien van screens waardoor de ruimte volledig kan onttrokken worden aan de buitenwereld.

Ook in de spa is de liefde voor oenologie dominant aanwezig. Getuige daarvan de exclusieve samenwerking met Caudalie, het Franse cosmeticamerk dat haar naam ontleent aan een meeteenheid uit de oenologie. En dat is geen toeval want Caudalie was het eerste merk dat in de jaren negentig producten experimenteerde met polyfenolen uit druivenpitten en ondertussen wereldwijd een sterke reputatie geniet. In de twee behandelingscabines van de spa staat dan ook alles in het teken van vinotherapie. Naast schoonheidsbehandelingen en massages kunnen hotelgasten er ook terecht voor een brushing, manicure en make-up. Op die manier is een bezoekje aan de spa ook een perfecte prelude voor een tête-à-tête of een private diner. Bottom line? Château de Vignée is een droombestemming voor iedereen die de wereld even wil vergeten en volledig tot rust wil komen.

Château de Vignée – tel 084/690050 – info@chateaudevignee.be – Lid Relais & Châteaux