illycaffè bundelt krachten met Michelin-gids

illycaffè bundelt krachten met de MICHELIN-gids om de MICHELIN Groene Sterren in Europa en de Verenigde Staten te ondersteunen.

 

illycaffè is het eerste merk dat officieel het initiatief van de MICHELIN-gids steunt om restaurants te onderscheiden die zich inzetten voor een duurzamere gastronomie, door het speciale netwerk van de gids te promoten.

Michelin en illycaffè zijn verheugd aan te kondigen dat illy de Europese en Amerikaanse Groene Sterren van de MICHELIN-gids ondersteunt. illycaffè, een wereldwijde leider in de koffie-industrie op het gebied van duurzame kwaliteit, en Michelin hebben besloten om nog een stap voorwaarts te zetten voor de planeet. De twee bedrijven, die zeer vergelijkbare waarden delen, zullen samenwerken om de inspanningen en acties van restaurants te promoten om op een meer duurzame manier te werken – zoals het behoud van hulpbronnen, het omarmen van biodiversiteit, of het verminderen van voedselverspilling en het verbruik van niet-hernieuwbare energie.

“MICHELIN Green Stars restaurants vormen een ambitieus netwerk van geëngageerde spelers op de wereldwijde gastronomische scène; spelers die bijdragen aan zowel de bewustwording van de uitdagingen van de keuken van morgen als aan het inspireren van hun collega’s binnen de industrie. We zijn verheugd om voor het eerst samen te werken met illycaffè, een bedrijf dat bijzonder geëngageerd is en waarmee we sterke gemeenschappelijke waarden delen. We hopen dat onze Groene Sterren in de toekomst nog meer bedrijven zullen mobiliseren, zodat we collectief de industrie kunnen aanmoedigen om meer aandacht te besteden aan duurzame ontwikkeling” aldus Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen.

“Het is een grote eer voor ons om onze steun aan te kondigen voor de Green Stars van de MICHELIN-gids in Europa en de VS, een embleem om restaurants te belonen die voorop lopen in een duurzamere benadering van gastronomie” zegt Massimiliano Pogliani, CEO van illycaffè. “Dit is een buitengewone kans om onze koffiecultuur te blijven delen en promoten in de wereld van lekker eten: veel van onze illy ambassadeurs hebben deze prestigieuze erkenning ontvangen en we hopen een steeds deugdzamer pad van steeds duurzamere kwaliteit te kunnen blijven ontwikkelen met de grootste internationale chef-koks. Duurzame kwaliteit heeft altijd deel uitgemaakt van ons merk-DNA en al meer dan 80 jaar besteden we veel aandacht aan duurzame zaken, met als doel samen met onze partners en onze consumenten te bouwen aan een betere toekomst”.

De MICHELIN Green Star, de nieuwste onderscheiding van de MICHELIN-gids, wordt voor het eerst onthuld in januari 2020 tijdens het lanceringsevenement van de MICHELIN-gids Frankrijk.

De MICHELIN Green Star is een nieuwe maatstaf voor klanten en professionals: de inspecteurs kennen de erkenning toe aan restaurants binnen hun selecties die zich het meest inzetten voor een duurzamere benadering van de gastronomie.

Door de goede praktijken van de voorbeeldinstellingen in de kijker te zetten, wil de MICHELIN-gids de chef-koks en andere geëngageerde actoren een kader bieden om het grote publiek, de bedrijven en de hele sector bewust te maken van de duurzame aspecten van de gastronomie en de voeding.

www.michelin.comwww.illy.com