Château Haut-Selve rouge 2015

Château Haut Selve is een unieke creatie uit de 20ste eeuw in de regio Bordeaux die zich op de historische terroirs van graves kon vestigen, terroirs die door de phyloxera werden vernietigd en ruim 120 jaar lang een beboste zone vormden.

De nieuwe wijngaarden werden aangeplant na een grondige studie en de productie verwierf ondertussen heel wat erkenning en waardering. De eerste wijnen werden in 1996 op de markt gebracht en het millésime 2015 is dan ook het 20ste millésime van Château Haut Selve.

De wijngaarden tellen 5500 ranken per ha met groenbemesting en verantwoorde landbouw door phytosanitair onderhoud. De maceratie neemt 3 weken in beslag met nadien temperatuur gecontroleerde fermentatie op 30° en rijping van 12 maand op Franse eik waarvan 1/3 nieuwe vaten.

Château Haut Selve 2015 is een assemblage van 60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon, een mooie complexe wijn die vermoedelijk tussen 2022 en 2027 zijn hoogtepunt zal bereiken.

In het glas een mooie stevige rode kleur die naar het robijnrode neigt, met in de neus een aangenaam aroma van garrigues, kruipelhout en kruiden met fijne vluchtige houttoetsen. De aanzet in de mond is intens met hints van volrijp rood fruit, aangenaam en karaktervol. Op het middenpalet leuke frisse structuren, die harmonieus samengaan met fijne tannines en uitmonden in een verrassend lange afdronk.