Château Lascombes/2

Het tweede luik van onze proeverij omvat de Château Lascombes 2008, Chevalier Lascombes 2016 en een zijsprongetje naar een derde wijn van het domein, Haut –Médoc de Lascombes.

2008: Château Lascombes is een typische combinatie van kracht en elegantie, smeuïgheid en tanninerijkheid, een complexe wijn die de diepe, indrukwekkende kleur uit zijn jeugd wist te bewaren. De smaak combineert finesse en zachtheid met een zeer edele tanninekorrel.

Neus: Een open neus, fijne, frisse en fruitige aroma’s. De beluchting ontwikkelt zich een boeket van zwart fruit, aangevuld met een huwelijk van chocolade en in alcohol gemacereerde vruchten, allemaal versierd met lichte hints van mokka en vanille.

Mond: De aanzet is zoet, net als de smaak, maar ook fris en rond. Mooi vettig en nagenoeg fluweelzacht met mooi verpakte tannines waarbij de delicate en subtiele hints van zwarte vruchten altijd aanwezig zijn, knapperig en rijp. De finish is lang. Een complexe en elegante wijn die het lange wachten meer dan waard was.

Chevalier de Lascombes 2016

Deze tweede wijn van Château Lascombes met onmiskenbare charme biedt een onmiskenbaar comfort in de mond.

Neus: De neus levert aroma’s van zwart fruit die de mooie rijpheid van dit wijnjaar kenmerken, leuk harmonieus..

Smaak: De aanzet in de mond is eenvoudig. Toch biedt de wijn een rijk palet, concentratie, kracht en elegantie. De zwarte vruchten domineren weliswaar maar krijgen zorgvuldige tannines mee, leuke lange afdronk.

Chevalier de Lascombes in een assemblage van 30% Merlot en 70% Cabernet Sauvignon, Volume alcohol 12%.

Haut-médoc de Lascombes

Het “derde” label van Château Lascombes is afkomstig van percelen geclassificeerd als Haut-Médoc. Met een zachte en soepele aanzet, met een ronde, knapperige en fruitige smaak, is het een wijn bij uitstek om te drinken in zijn eerste jaren.

De neus toont frisse en intense aroma’s, een mix van bosvruchten en rood fruit. In de mond is de aanzet soepel en fruitig met een delicate frisheid. Prima tannines met leuke concentratie zorgen voor een ideale jonge wijn, te drinken als begeleiding van geroosterd gevogelte, gegrild vlees of gegrilde vis. Assemblage van 63% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot en 16% Petit Verdot. Alcoholvolume 12 %.