Beer & Pizza day: de beste pairing tips van Deliveroo & Otomat

Pizza en bier, dat is een combinatie die velen wel weten te appreciëren. Het is precies om die reden dat er op 9 oktober de internationale ‘Beer & Pizza Day’ wordt geëerd. Deliveroo laat deze unieke dag zeker niet onopgemerkt voorbijgaan en organiseert samen met het bekende pizzarestaurant Otomat een speciale actie om deze dag te vieren!

Wat velen niet weten is dat pizza en bier een uitstekende combinatie vormen. Otomat, het bekende pizzarestaurant gevestigd in Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen, is heer en meester in het combineren van een heerlijke pizza en het perfecte biertje. Deliveroo werkt daarom samen met Otomat om ‘Beer & Pizza Day’ in de kijker te zetten.

Vorig jaar voerde Deliveroo een onderzoek naar de drankkeuze van haar consumenten: • De helft van de Belgische bierdrinkers geeft aan het leuk te vinden om hun bierkeuze aan te passen aan datgene wat ze eten, en dat geldt evenzeer voor mannen als vrouwen. • 10% van de Belgische bierdrinkers gaan bij een online bestelling voor eten ook een bijhorend biertje bij bestellen.

Otomat biedt daarom bij elke pizza Madras en Sailorman bestelling via Deliveroo het perfecte bijpassende biertje gratis aan. Gebruik de code BR42b om een gratis Vedett IPA te ontvangen. Deze actie zal enkel geldig zijn van woensdag 9 tot dinsdag 15 oktober voor ‘Pizza & Beer Day’ bij Otomat in Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen.

Otomat deelt een aantal tips voor de beste “Heavenly Pizza & Glorious Beer pairing”: • Onze liefde voor pizza en bier start bij het deeg, we gebruiken Duvel gist waarna we het deeg enkele dagen laten rijzen. • Onze toppings, geïnspireerd door Belgische klassiekers, creëren een enorme waaier aan verschillende smaken. Perfect om dit te combineren met speciaalbier, wij werken daarvoor samen met brouwerij Moortgat en hun zytholoog (biersommelier) Brecht Terryn.   • Zoals bijvoorbeeld een IPA van Vedett bij een pittige, kruidige pizza zoals de Madras of de Sailorman. Het bier is niet overheersend bitter, blijft daardoor toegankelijk, maar de dry-hopping zorgt wel voor voldoende pit, fruitige en kruidige toetsen om een leuke pairing als resultaat te hebben. • Zo zijn tal van combinaties mogelijk, een meer hartige pizza, zoals Tom Selleck, kunnen we gaan matchen met een La Chouffe. We kunnen zelfs bieren van gemengde gisting gaan inzetten bij pizza’s met blauwe kaas, zoals Liefmans Goudenband, waar de elegante zuren een mooi contrast vormen met die kaas.

Kortom, pizza en bier… a match made in heaven!

Deliveroo is actief in meer dan 500 steden in 13 landen, waaronder Australië, België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Nederland, Singapore, Spanje, Taiwan, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk. In België is Deliveroo marktleider en actief in 13 steden en meer dan 1.400 restaurants.