Chef-kok Didier Baugnet – Dolce La Hulpe Brussels

Een grote glimlach en een eerlijke en ontspannen attitude; Didier Baugnet is een man die recht op zijn doel afgaat. Hij heeft een voorliefde voor regionale gerechten die hij bereidt volgens zijn eigen inspiraties, maar zonder de smaak van de hoogwaardige producten te wijzigen. Deze zeer vrijgevige en gepassioneerde man van het land is al vanaf zeer jonge leeftijd in het vak gegroeid.

Didier groeit op in de onbezorgdheid van de familieboerderij in de regio van Namen, tussen de Condroz en Haspengouw, op de vruchtbaarste grond van België. Zowel van vaders-als moederskant afkomstig uit boerenfamilies zijn het zijn twee grootmoeders die hem opvoeden in de sfeer en de smaken van de traditionele keuken. Hij herinnert zich, net zoals Prousts Madeleine, de unieke geur en smaak van de huisgemaakte kaas-en hamsoufflé en het wafeldeeg dat hij na schooltijd met zijn vingers mocht proeven.

Als man van zijn woord en met normen en waarden hoog in het vaandel begeleidt hij zijn medewerkers en brengt hij ze de grondbeginselen bij zodat ze zich volledig kunnen ontplooien. Hij houdt van een eerlijke en eenvoudige keuken waarbij hij de gerechten van zijn nieuwe herfstmenukaart midden op het bord plaatst: “Stoofpannetje van bouchotmosselen met fijne kruiden, geroosterde canapé met boschampignons en een halfzacht ei, Tartaar van Sint-jakobsschelpen met truffels, wintersalade en dragondressing of…. Tulband van tong en kreeft, smeuïge risotto, gekonfijte prei op een coulis van schaaldieren, Cannelloni van gegratineerde rund en kalf, gebakken ganzenlever, perla nera, rodewijnsaus”.

Uit zijn jeugd herinnert hij zich met name de sfeervolle familiekeuken en de recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven en in de loop der tijd worden verfijnd om te voldoen aan de verwachtingen van de veeleisende gasten. Gasten die tevens erkentelijk zijn voor het feit dat ze de gevestigde waarden van de traditionele keuken herontdekken. Didiers devies is dan ook “hier en nu”. Een zin die de mens achter en het werk van Didier perfect samenvat.

Didier heeft ervaring opgedaan bij onder andere Vivier d’Oie in Dorinne onder Jean-Paul Godelet, die een van zijn mentors wordt en hem bescheidenheid bijbrengt. Ook werkt hij met Robert Lessene in l’Espièglerie in Namen, waar hij Christiane Massia en Jean Duclou ontmoet, twee chef-koks die aan de oorsprong staan van de moderne keuken in de jaren 80.

Gedurende 14 jaar laat hij zijn creativiteit de vrije loop door diners te organiseren voor tot wel duizend personen. Een mooie toegevoegde waarde voor het hotel dat vele grote evenementen verwelkomt. Sinds 2007 werkt Didier als sous-chef voor Dolce La Hulpe Brussels en neemt hij nu, 9 jaar later, het stuur over.

Als vader van een 6-jarige jongen en Namenaar in hart en nieren geeft hij een duidelijke meerwaarde aan zijn gerechten.

Dolce La Hulpe Brussels is een 4-sterren Hotel & Resort met een hedendaags design dat gelegen is midden in het Zoniënwoud en op slechts 15 km van het centrum van Brussel. Dit hotel biedt schitterende vergezichten over het bos en stelt zijn gasten 264 kamers en suites tot beschikking, alsmede een restaurant met een groot en heerlijk buffet, een elegante brasserie met gerechten die bereid worden met lokale producten, 2 bars, een loungeterras, een somptueuze Spa Cinq Mondes van 800 m², uniek in België, tennisbanen (buiten) en een wellnesscentrum met binnenzwembad, sauna, hamam, fitnesszaal en lesruimten.  www.dolcelahulpe.com