Christophe Hardiquest creëert … pistolet ‘bon bon’

Het is ondertussen een traditie bij Pistolet Original: meerdere keren per jaar laten ze een grote naam een recept heruitvinden voor onze knapperige broodjes. Na Lionel Rigolet, Stefan Jacobs, Peter Goossens, Gerald Watelet en Giovanni Bruno, presenteert nu Christophe Hardiquest (Bon Bon**) zijn versie van de Pistolet Original. Los van de creaties van deze collectie sterrenchefs, creëert Pistolet Original elk seizoen een nieuwe ‘pistolet’ waarmee men niet alleen inspeelt op de verse seizoensingrediënten, maar ook het smaakpalet van de gasten wil verbreden.

De “bon bon” pistolet

De opening van een tweede vestiging van Pistolet Original midden de Schumannwijk was voor de dubbele sterrenchef een ideale gelegenheid om zijn voorliefde voor natuurlijke producten te onderlijnen. Om het oer-Belgische broodje te beleggen koos Christophe voor geitenkaas, humus en gemarineerde venkel zoals hij die maakt… een tweesterrenversie die het product niet alleen respecteert maar bovendien extra tot zijn recht laat komen. Zijn voorliefde voor natuurlijke producten in de keuze van zijn ingrediënten is geen geheim en dit intuïtieve recept sluit helemaal aan bij de onbeperkte creativiteit van Christophe Hardiquest. In die zin was het makkelijk voor hem om de uitdaging aan te gaan, met een verfijnd, overheerlijk resultaat.

Voor buitenstaanders is Christophe’s keuze voor natuurlijke producten mogelijk een verrassing, voor insiders is het een logische benadering. Christophe’s echtgenote is een fervente vegetariër, facet dat zijn voorliefde voor dagverse groenten en natuurlijke producten enkel versterkte. Om zijn natuurlijke inventiviteit volledig te personaliseren, gaf Christophe zijn pistolet een intens zuiders accentje mee waardoor het geheel tot een succulente creatie uitgroeide.

Bon Bon pistolet: recept

Buiten enkel zorgvuldig bewaarde geheimen van de chef zijn dit de benodigde ingrediënten om een ‘bon bon’ pistolet van Christophe Hardiquest klaar te maken.

Gemarineerde geitenkaas : Verse geitenkaas, olijfolie, koriander, munt en peper van de molen

Huisgemaakte humus : Kikkererwten, wortel, selder, sjalot, tijm, laurier, fijngehakte look, olijfolie, tahin, piment d’Espelette, kikkererwtennat, komijnmayonaise, zout en citroensap.

Gemarineerde venkel : Venkel, Marokkaanse citroen, olijfolie, citroensap, zout en sumac

Zijn voorliefde voor al wat goed en lekker is, deelt Christophe Hardiquest met het hele team van Pistolet Original dat u uitnodigt deze ‘bon bon’ pistolet te komen proeven vanaf 19 april op de Zavel en Schuman. Puur Belgisch en vooral origineel !

Pistolet Original – Joseph Stevensstraat 24-26 – 1000 Brussel – tel 02-880 8098 – open van maandag tot vrijdag van 10h tot 16u, tijdens het weekend en op feestdagen van 10 tot 18u. sablon@pistolet-original.be

Pistolet Original Schuman – Breydelstraat 46 – 1040 Brussel – tel + 32 2 280 48 88 – open van maandag tot vrijdag van 10 tot 16u. schuman@pistolet-original.be

Toekomstgericht richt Valérie Lepla zich op de verdere uitbouw van het segment catering en business, enerzijds toegespitst op bedrijven en ondernemingen, maar anderzijds met open oog voor de verzuchtingen van de privé klanten die allerlei feesten op een leuke manier willen opluisteren.

Info & bestellingen : delivery@pistolet-original.be