Christopher Hardiquest vervoegt ‘Les Grandes Tables du Monde’

Enthousiast door de inzet van de vereniging van Les Grandes Tables du Monde om de waarden van de hoge gastronomie en de levenskunst te verdedigen werd Christophe Hardiquest van het restaurant Bon Bon in Brussel, recent toegelaten tot deze elitevereniging waartoe 167 uitzonderlijke restaurants uit 24 landen en 5 continenten behoren.

Christophe Hardiquest versterkt zo de Belgische afvaardiging binnen deze prestigieuze vereniging met niet minder dan 12 andere grote restaurants, zoals Le Comme Chez Soi, L’Air du Temps, le Chalet de la Forêt, Hertog Jan en Eau Vive.

Christophe, die gedreven is om te werken rond ons gastronomisch erfgoed en zich vooral wil focussen op de toekomst van de smaak, werkt met een improvisatiekeuken waar geenregels of grenzen gelden. Zijn creativiteit wordt nergens aan banden gelegd. Zonder buitengewone ideeën kan je immers geen buitengewone resultaten bekomen, zegt hij. Alles is een bron van inspiratie! Zijn leidraad is de spontaneïteit, het bruisende van het moment zelf, het product, het samengaan van smaken, de versheid. Hij wil de keuken niet intellectualiseren met het risico dat de mensen zich er niet meer in terugvinden.

Bon Bon is dan ook een zuivere verkenning, het gaat erom delen en samen zijn. Een plaats waar de fijnproever zijn eigen beleving schept in samenwerking met de Chef, de Maître d’Hôtel en de Sommelier. Een plaats waar de klant zelf bijdraagt tot de symfonie van smaken die hij zal beleven. Ook een plaats waar het de ultieme luxe is om alle gasten op maat te verwelkomen, zodat ze allemaal kunnen rekenen op een uniek moment. Bij Bon Bon komen ideeën samen tot een nobel geheel. Bij Bon Bon is het dineren met zicht op de keuken waar Christophe als een ware dirigent elke dag opnieuw ten tonele treedt achter de gevel van een prachtig Brussels huis waarvan je nauwelijks kan vermoeden dat er een restaurant achter schuilt. Achter deze muren wachten u een gastronomische pauze met twee sterren (Guide Michelin) en een score van 19,5/20, om minstens één keer in je leven mee te maken (Gault&Millau).

De vereniging van Les Grandes Tables du Monde, die een leidraad wil vormen als het op uitmuntendheid en referenties aankomt voor alle fijnproevers wereldwijd heeft nog heel wat in petto om de geschiedenis van de Haute Cuisine in de verf te zetten. Gesteund door gemeenschappelijke waarden op het gebied van onthaal, de uitmuntendheid van de producten, de elegantie van de tafel en de perfecte bediening wil Christophe daar zeker zijn steentje aan bijdragen!

BON BON – Tervurenlaan 453 – 1150 Brussel – tel 02 346 66 15

restaurant@bon-bon.bewww.bon-bon.be