Club Prosper Montagné maakt finalisten bekend

Club Prosper Montagné maakt de finalisten bekend van de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’

 

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert dit jaar de tweede editie van de meesterschapswedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België”. De vier finalisten zijn Paul-Henri Cuvelier (restaurant Paul de Pierre in Maarkedal), Jason Eerbout (Bistro Mathilda in Oostende), Kenzo Lauwereins (restaurant Vlass in Middelkerke) en Maxime Verstuyft (restaurant Michel in Groot-Bijgaarden). De finale zal plaatsvinden op maandag 2 oktober 2017 in Brugge. Fabrice D’Hulster, maître d’hôtel van het tweesterrenrestaurant Sea Grill in Brussel, is ambassadeur
van de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België 2018”. Het goede verloop van de wedstrijd is in handen van Alain Thoon, provoost van de maîtres d’hôtels. Hij wordt bijgestaan door het nationaal zaalcomité. Het doel van de wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ is het beroep en de expertise van zaalmeester in de schijnwerpers te plaatsen.

De finale vindt, net zoals de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2018’, plaats op maandag 2 oktober 2017 in Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge. De vier finalisten zullen beoordeeld worden op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquetteregels, het in goede banen leiden van een telefonische reservatie, de ontvangst van gasten, het correct opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van dranken, de vaardigheid om een menu spontaan te kunnen aanpassen, de kennis inzake Belgische kazen en allerhande versnijdingen en de verschillen diensten kunnen toepassen.

Net zoals de wedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Sommelier van België’ is ook de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ officieel erkend door de minister bevoegd voor Middenstand. Dit betekent dat de titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ wettelijk beschermd is.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’, ‘Eerste Sommelier van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’.

www.club-prosper-montagne.be