Club Vignobles & Signatures presenteert de Armagnac cocktail competitie

Na de succesvolle edities in Londen (in 2014) en Manilla (2016), onderscheidde Château de Laubade zich in New York met de organisatie van de eerste Armagnac Cocktail Competition in de VS!

Met de historische context van de Golf van Biskaje op de achtegrond, de regio die het Château de Laubade zijn uitstekende terroirs bezorgt, werd aan de deelnemers gevraagd om een cocktail samen te stellen met als thema “D’Artagnan en de Drie Musketiers”. In hun creaties vervulde de Armagnac – Laubade Signature, VSOP of wit – de rol van D’Artagnan die men drie andere ingrediënten ( de 3 musketiers Athos, Portos en Aramis), moest worden gemengd. Uit de ruim 100 ingezonden kandidaturen en recepten werden 7 finalisten geselecteerd die hun creaties aan een jury van deskundigen, bestaande uit Denis Lesgourgues (eigenaar van Château de Laubade), F. Paul Pacult (oprichter van het onvermijdelijke “Spirits Journal “) en Emilia-CAMPESATO Mouragne (” Spirit Specialist “ bij Baron Francois Ltd) mochten presenteren.

Na lange beraadslagingen werd Dan Nicolaescu – Bar manager Brix& Rye (Greenport, Long island) met zijn cocktail “Honor” tot laureaat gekroond. Zijn creatie bestaat uit Laubade Blanche d’Armagnac, Floc de Gascogne White Castle Laubade, de Suze en alsem( absint). Hij wint een reis naar Frankrijk voor twee personen met een bezoek aan het Château de Laubade en de steden Bordeaux en Parijs.

De tweede plaats ging naar Miss Maggie Eckl – Barman op Dead Rabbit and Black Tail – met haar “Franse Courage”, met behulp van Laubade VSOP, crème van perzik, Benedictine en vers citroensap. De derde plaats viel te beurt aan Jason M. Rodriguez – Head Barman in het Park Hyatt en Garfunkel – met zijn “Béarn-Bonnasse”, een creatie van Laubade met Blanche d’Armagnac, huisinfusie van siroop en een paar druppels Angostura bitters.

Ook de andere finalisten Lauren Ganaway – Tape (Brooklyn), Miss Franky – The Boudoir (Brooklyn), Tomo Hachi-ro Matsushita – Brandy Library & Koper en Eik (Manhattan) en Geoffrey Liebert – Defensie Bistro Bar & Bakery (Brooklyn) , wisten de Armagnac van Château de Laubade met creatieve en originele ideeën nog meer uitstraling mee te geven.

Château de Laubade, gebouwd in 1870, is vandaag de zowat de belangrijkste producent van Armagnac en bestaat uit een aaneensluitend domein van 105 hectaren wijngaarden. De familie Lesgourgues is eigenaar van het kasteel sinds 1974. Sinds 1998 zetten Arnaud en Denis Lesgourgues, vertegenwoordigers van de derde generatie, hun zoektocht verder naar uitmuntendheid en exclusieve maar vooral kwaliteitsvolle producten. De Armagnac Château de Laubade wordt dan ook wereldwijd weergevonden in toprestaurants en exclusieve delicatessenzaken.  www.chateaudelaubade.com