Cocktailrecepten Ran Van Ongevalle: Porto Cocktails van Graham’s

Ran Van Ongevalle is niet zomaar een van de beste bartenders van België. Hij is de rockster achter de bar van The Pharmacy Knokke-Heist, die de meest unieke cocktails uit zijn mouw schudt. Een talent, en dat proef je! Vandaag stelt hij in teken van Graham’s Port Week 2017 drie cocktailrecepten met porto voor. De producten van Graham’s zijn zowel te koop bij The Nectar als bij Delhaize.

GRAHAM’S VINTAGE ROSEMARY

4cl Graham’s 20yo Aged Tawny, 2cl Graham’s Six Grapes, een takje verse rozemarijn, olijfolie, een koffielepel honing, snufje zout.

Flambeer het takje rozemarijn, doof het vuur meteen en dompel onder in de olijfolie. Marineer in de Porto Six Grapes en voeg de honing toe. De olijfolie zorgt voor een zachtere textuur. Giet er de Graham’s 20yo Aged Tawny bij en voeg het snufje zout toe. Koel serveren.

TAWNY CACTUS

4cl Graham’s The Tawny Reserve Port, 2,5cl citroensap, vijgensiroop (siroop op basis van 1l water, 700g suiker en het vruchtvlees van acht gemixte vijgen), snufje zout.

Vul een shaker met ijs en meng met alle ingrediënten.

PORTO POMPELMOES

4cl Graham’s Extra Dry White Port, 2cl vers pompelmoessap, 2cl siroop van pompelmoes, 1cl citroensap, snufje zout.

Voeg alle ingrediënten samen in de shaker en meng gedurende 15 seconden. Geniet ervan!

Graham’s, al bijna twee eeuwen uitmuntendheid: Het merk Graham’s werd opgericht in 1820 in de Dourovallei door de broers William en John Graham. Vandaag wordt het merk over de hele wereld erkend als een van de belangrijkste portwijnen. Graham’s dankt zijn faam aan de unieke kwaliteit van zijn druiven, die afkomstig zijn uit vijf emblematische Quintas: Quinta dos Malvedos, Quinta do Tua, Quinta das Lages, Quinta da Velha en Quinta do Vale de Malhadas. Ze genieten allen van de troeven van een warm en droog microklimaat, gecombineerd met een schaliebodem die men enkel in deze regio terugvindt. Kwaliteit en duurzaamheid kun je niet improviseren, je moet het verdienen.  www.symington.com