Menada – Rueda: La Mision 2015, een wijn met veel toekomst

Een tweede vintage, gemaakt van de oude wijnstok Verdeja uit de gemeente Pollos, werd net vrijgegeven.

2015 was warm, maar lang niet zo droog als 2017 en de druiven rijpten perfect na een zeer lange maar volledig gezonde vegetatieve cyclus. Een selectieve irrigatie, zoals voor de vintage van dit jaar, speelde een ​​belangrijke rol bij het garanderen van homogene rijping, niet in het minst omdat 2015 een jaar was waarin het zeer belangrijke verschil tussen onze dag- / nachttemperaturen tijdens de rijpingsperiode niet genoeg werd onderscheiden, terwijl de natuurlijke frisheid en helderheid van aroma’s en smaken, lang niet altijd aan de orde van de dag was. Ondanks tegenvallende weersomstandigheden werd een mooi eindresultaat bereikt met een evenwichtig resultaat en fundamentele goede zuurgraad maar met lage PH.

De alcoholische gisting vond plaats in roestvrij staal op basis van puur wilde gisten gevolgd door ongeveer 10 maanden in een combinatie van 500 liter Franse eiken vaten en een verscheidenheid aan keramische amforen grotendeels gemaakt van lokale klei.

Minder aromatisch dan zijn voorganger, biedt La Mision 2015 een meer uitgesproken mineraliteit. La Mision 2015 behaalde 94 punten in Peñín Guide.