Cocktails met Glenmorangie

Sinds zijn ontstaan in 1843, staat Glenmorangie bekend als innovatieve stokerij door de combinatie van talent en toewijding bij het distilleren van de beste whisky’s. De uitstekende kwaliteit van de bekroonde mout uit de Schotse Highlands is te danken aan een uniek productieproces waarbij de mout rijpt in vaten die slechts tweemaal worden gebruikt. Daarbij geeft de extra lange rijpingsprocedure Glenmorangie’s whisky een extra dimensie.

Glenmorangie verlegt zijn grenzen en ondergaat een constante evolutie in zijn onderzoek naar de veelvuldige mogelijkheden die de single malt biedt, steeds met het oog op het afleveren van een superieur eindproduct.

The Original :

Tien jaar oude single malt met subtiele florale smaken. Glenmorangie Original is een verfijnde whisky, die wordt gemaakt in de hoogste distilleerketels van Schotland en tot rijping komt in nieuwe en gebruikte vaten van wit Amerikaans eikenhout. De ruwe alcohol rijpt tien jaar lang in vaten die eerder zijn gebruikt voor de opslag van bourbon. In die periode ontwikkelt de drank een subtiel evenwicht tussen zachte en complexe smaken. Het resultaat is een zachte, volle en romige whisky.

Original Tonic: 50 ml Glenmorangie Original, 100 ml tonic, 15 ml vlierbloesemsiroop. Garnering: een krulletje limoenschil

Matheson’s Sour: 50 ml Glenmorangie Original, 25 ml vers geperst citroensap, 10 ml vlierbloesemsiroop, 10 ml orgeade, 1 scheutje aromatische bitter. Garnering: gebrande sinaasappelschil.

The Original & very Old Fashion: 50 ml Glenmorangie Original, 4 scheutjes aromatische bitter, 1 cocktaillepel witte poedersuiker.  Garnering: een krulletje sinaasappelschil

Nectar D’Or :

Glenmorangie Nectar D’Or staat bekend om zijn rijke en kruidige aroma’s. Die ontwikkelen zich in zorgvuldig geselecteerde vaten die eerder zijn gebruikt voor de opslag van zoete wijn uit de Franse Sauternes.

Nectar Colada: 50 ml Glenmorangie Nectar D’Or, 1 cocktaillepel kokosroom, 15 ml vers geperst limoensap, 15 ml zelfgemaakte ananassiroop, 10 ml gepasteuriseerd eiwit. Garnering: ananasblad en een kers

Golden Giraffe: 50 ml Glenmorangie Nectar D’Or, 100 ml pompelmoeslimonade, Garnering: een limoenpartje

The Quinta Ruban

Deze whisky heeft een langere rijping achter de rug en is de meest amberkleurige en intense whisky van het assortiment. Glenmorangie Quinta Ruban rijpt tien jaar lang in vaten van wit Amerikaans eikenhout en wordt vervolgens overgeheveld naar speciaal geselecteerde portovaten uit quinta’s of wijndomeinen in Portugal. Het resultaat is een ronde whisky met een complex evenwicht tussen zoet en droog, en een boeiend contrast tussen volle en verfrissende texturen.

Ruban Élégan: 50 ml Glenmorangie Quinta Ruban, 15 ml zoete vermout, 10 ml, witte Crème de Cacao. Garnering: sinaasappelschil