Grill des Tanneurs – Namen

Op de eerste verdieping van het Hôtel des Tanneurs in Namen, kunt u in de Grill des Tanneurs terecht voor een hartelijke en gulle keuken. Grillades op houtvuur, visgerechten, slaatjes en rauwkost, specialiteiten en streekgerechten. Een keuken die al 20 jaar lang een ongeëvenaard succes kent.

Hotel des Tanneurs is ontstaan uit de samenvoeging van een aantal huizen uit de 17de eeuw die getransformeerd werden in een aangenaam, ruim 30 kamers tellend hotel, dat in een warme stijl werd aangekleed. De samenvoeging van meerdere huizen zorgt er trouwens voor dat alle kamers verschillend zijn. Op het gelijkvloers vinden we restaurant L’Espieglière olv van Jean-François Quarrez, terwijl restaurant Grill des Tanneurs olv Sebastien Deprot zich op de eerste verdieping van het hotel situeert. Ook hier een leuke gezellige sfeer met allerlei grillades in een hoofdrol. Hoewel beide restaurants totaal verschillend zijn, gaat onze voorkeur omwille van zijn gemoedelijkheid en eigen karakter toch uit naar de Grill des Tanneurs.

Bij het aperitief serveerde Sebastien een leuke selectie hapjes met een roulade van vis, knapperige kippenbilletjes en pittige knapperige kroketjes met kaas. Het hoofdgerecht werd een gegrilde steak die mooi rosé werd gehouden en een ruim sla-assortiment meekreeg. Het geheel werd afgewerkt met goudgele, knapperige en krokante frietjes. Een meer dan voortreffelijke maaltijd die met een aangepast zoet dessert werd afgerond.

Het restaurant in het stadscentrum op amper enkele honderden meters van de samenvloeiing van Samber en Maas, is een leuke halte bij de ontdekking van de stad Namen. Een net van straatjes en steegjes aan de voet van de citadel, vormt een figuurlijk doolhof met de Gril des Tanneurs als centraal aantrekkingspunt.

Gril des Tanneurs – rue des Tanneries 13 – 5000 Namen

Tel 081 – 24 00 24 – www.tanneurs.com – Open 7 dagen op 7

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 2 minutes

gezellig en gemoedelijk interieur

vlotte en attente bediening

ruime porties met kwalitatieve producten

streekproducten worden in het aanbod geïntegreerd

Delta:             oorspronkelijk gildehuis van de huidevetters

grillgerechten op houtskool bereid

hartenbreker en kindvriendelijk