Crowne Plaza Butterworth Penang

Crowne Plaza als vlaggenschipproject voor Straits City in Butterworth Penang

 

IHG Hotels & Resorts, een van ‘s werelds toonaangevende hotelbedrijven, kondigt een baanbrekend partnerschap aan met STC Property Management Sdn Bhd, de ontwikkelaar van Straits City. De Master Plan-ontwikkeling is van The Straits Trading Company Limited (SGX: S20.SI) en Malaysia Smelting Corporation Berhad.

Het partnerschap brengt het eerste Crowne Plaza Hotels & Resorts naar Penang, het vlaggenschipe-hotel voor Straits City – een duurzame, hoogwaardige gemengde ontwikkeling aan de waterkant van Butterworth Penang. De expansieve ontwikkeling, die wordt gezien als de toekomstige stad, omvat groene technologieën om een duurzamer leven te bevorderen en ruimten die zijn ontworpen om interactie, communicatie en creatie aan te moedigen.

Het 343 kamers tellende Crowne Plaza Penang Butterworth Straits City ligt verscholen in Straits City en biedt een prachtig uitzicht op de Straat van Penang en een nostalgisch Georgetown net over de horizon. Naast de vele voorzieningen en faciliteiten voor reizigers van alle gezindten ligt de ware kracht van het gebouw in de integratie met Straits City.

Het project is strategisch gelegen op slechts vijf minuten rijden van Penang Sentral, het vervoersknooppunt van de noordelijke regio van Maleisië, waardoor reizigers tal van mogelijkheden hebben. Straits City heeft ook een uitstekende verbinding met alle belangrijke wegen en snelwegen in de omgeving, waaronder de Butterworth Outer Ring Road (BORR). Gasten die een nostalgische cultuurervaring willen opdoen op het eiland, kunnen rekenen op een rit van 35 minuten naar Georgetown.

Het Crowne Plaza merk blijft zich snel uitbreiden in Azië en de Stille Oceaan waar het snel de ideale keuze is geworden van de moderne zakenreiziger dankzij een doelgericht ontwerp dat flexibele ruimten biedt om te werken, te vergaderen en te ontspannen, terwijl het tegelijk de behoeften van zijn gasten zowel persoonlijk als professioneel bevredigt en inspireert.

Crowne Plaza Penang Butterworth Straits City voegt zich bij een reeds indrukwekkende lijst van IHG-hotels die in de komende jaren in Maleisië geopend zullen worden, met name Crowne Plaza Kota Kinabalu, Crowne Plaza Kuala Lumpur City Centre, Hotel Indigo Kuala Lumpur on the Park en Kimpton Kuala Lumpur. Deze hotels zullen de bestaande IHG-merken aanvullen: Holiday Inn, Holiday Inn Express, en InterContinental Hotels & Resorts.