Danse Macabre

Nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre opent in 2024

 

Bijpassend themagebied wordt griezeliger dan ooit. Het nieuwe themagebied van ongeveer 17.000 m² met attractie in de Efteling wordt griezelig en huiveringwekkend. In de attractie Danse Macabre, vernoemd naar het bekende muziekstuk, worden bezoekers straks meegenomen door het verhaal met de onvergetelijke muziek uit het Spookslot als rode draad. Het wordt griezelen in de Efteling als nooit tevoren. De omgeving is een mysterieus decor waarin het 20 m hoge attractiegebouw meteen de aandacht vangt. Het themagebied met attractie opent in 2024.

Ontwerper Jeroen Verheij: “Voor Danse Macabre heb ik me onder andere laten inspireren door de originele schetsen en ideeën van het Spookslot. Het is natuurlijk een enorme eer en ook een uitdaging om op zo’n historische plek iets passends te mogen bedenken. De oplettende bezoeker zal straks misschien herkenbare elementen terugzien. Maar het wordt natuurlijk helemaal nieuw: we gaan bezoekers compleet onderdompelen en zij zullen de ‘Danse Macabre’ beleven als nooit tevoren. We behouden het griezelige thema en breiden het uit middels alle details in het themagebied.”

Na de zomer zal het Spookslot plaats maken voor het themagebied met attractie, horeca, retail en bijpassend entertainment. Uiteraard zal de Efteling samen met haar bezoekers op een waardige manier afscheid nemen van het Spookslot.

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, en het Efteling Theater. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang.