De Lurton dynastie – 1

Na het succes van de voorgaande edities in New York, Londen en zelfs Hong-Kong zijn de leden van de familie Lurton ditmaal samengekomen in Brussel voor een uitzonderlijke wijndegustatie.

In het prestigieuze kader van de Residentie van Frankrijk, in aanwezigheid van de  heer Bernard Valero, Ambassadeur van Frankrijk in België, was dit onmisbaar wijnevenement de gelegenheid bij uitstek voor tientallen professionals om de beste millésimes van de familie Lurton te proeven, 27 châteaux, 1300 ha wijngaarden in alle uithoeken van de wereld, kortom een gezamenlijke wijnpassie.

Dit wijnevenement, georganiseerd op initiatief van de familie Lurton in samenwerking met Business France heeft als doel enerzijds het ontdekken van een breed assortiment van wijnen, afkomstig uit meer dan 27 wijndomeinen, en anderzijds het valoriseren van de know-how en de karakteristieken van de wijnen van elk lid van de familie Lurton.

De roots van de familie Lurton gaan in de wijnbouw zeker terug tot 1650. Wanneer de dochter van Léonce Recapet, Denise, eigenaar van Château Bonnet, Château Reynier en Château Brane-Canternac, eind 19de eeuw huwt met François Lurton, zien we een verrassende dynastie ontstaan. Van hun 4 kinderen en 24 kleinkinderen komen er maar liefst 18 in de wijnbouw terecht.

De wellicht bekendste tak is deze van zoon André en zijn 7 kinderen, maar ook zoon Lucien en zijn 10 kinderen bezitten heel wat gerenommeerde huizen. Dochter Simonne 3 kinderen, doet het bescheiden, enkel haar dochter Marie-Jeanne Noël, is met Château Franquinotte actief in de sector. Zoon Dominique tenslotte zorgt met 4 kinderen voor een unicum gezien ze alle in de wijnbouw actief zijn. Volkomen terecht betitel de Lurtondynastie zich als een “familie van grote wijnen”.