Delhaize valt in de prijzen tijdens “Spirits selection by Concours Mondial de Bruxelles”

Gouden medaille voor de Rum Barbados 5 Years Selected by Delhaize en de El Domador Anejo Tequila 100% Agave. Net zoals vorig jaar vielen enkele producten van Delhaize tijdens de “Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles” in de prijzen. Dit jaar ging Delhaize met twee gouden medailles aan de haal. Meer concreet gaat het om twee producten van het huismerk van Delhaize: de Rum Barbados 5 Years Selected by Delhaize en de El Domador Anejo Tequila 100% Agave. In 2016 behaalde Delhaize 3 zilveren medailles.

“Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles” is een internationale wedstrijd die spirits van over heel de wereld met elkaar de strijd aan gaan, bekroont. Internationaal erkende experten beoordelen onder andere whiskey’s, cognacs, rums, vodkas, gins, piscos, baijius en tequilas. Dit jaar vond de “Spirtis Selection” in La Serena, Chili, plaats van 22 tot en met 24 augustus.

Gouden medaille – Rum Barbados 5 Years – Selected by Delhaize. Deze bruine rum kent al twee jaar een groot succes en overtuigt steeds meer en meer liefhebbers. Je kan hem proeven in een cocktail, puur of met enkele ijsblokjes. Het gamma van Delhaize telt reeds 20 bruine rums en ze lanceert nu een nieuw gamma premium rums, afkomstig van vier specifieke productieregio’s: Guyana, Trinidad, Barbados….en Indonesië. Elke rum doet het credo van zijn land alle eer aan: de toekomst voor Guyana, de diversiteit in Indonesië, de trots van Barbados en de solidariteit van Trinidad. Naast het feit dat ze zorgvuldig geselecteerd werden, hebben deze geestrijke dranken 2, 3 of 5 jaar kunnen rijpen voor een optimale smaakontwikkeling.

Deze rum is een samenstelling van rums van verschillende ouderdom, meestal van 5 jaar en ouder. Het is een lichte en toegankelijke rum met heldere toetsen van hout. Hij is uitzonderlijk zacht en laat zich puur, met ijs of in een cocktail degusteren. Kleur: amberkleurig met een goudkleurige toets. Neus: gekruid met een gerookte toets. Smaak: vanille, karamel, vleugjes noot.   Afdronk: zacht en lang met een gerookte toets.

Gouden medaille – El Domador Anejo Tequila 100% Agave. In 2015 lanceerde Delhaize drie tequila’s 100% agave (silver, reposado et añejo) onder het Delhaize merk “El Domador” (de temmer in het Spaans). Om het “El Domador” gamma te ontwikkelen, heeft Delhaize een beroep gedaan op zijn expert sterke dranken en cocktails, Manuel Wouters.

Tijdens “Spirits Selection by concours Mondial de Bruxelles” werd de Tequila El Domador Añejo bekroond met een gouden medaille. Qua aroma’s is het een uniek product en vormt het een uitstekende basis voor mixologen. Deze beloning toont aan dat deze bij uitstek van een ondergewaardeerde sterke drank veel meer te bieden dan slechts als shots gedronken te worden. De tequila’s El Domador zijn dan ook voor 100%
samengesteld uit agave, zodat het heel pure, echte premiumproducten worden.

La Añejo is een tequila van minimum 12 maanden, gerijpt in eiken vaten. De tequila El Domador añejo heeft 13 maanden gerijpt. Ze heeft een delicate en ronde mond waarin men toetsen van gedroogd fruit, koffie en vanille terugvindt. Puur te drinken (zonder ijs) of in een cocktail.