Wijnfestival Carrefour Hypermarkten 2 – Côte du Rhône

wit – Côte du Rhône Maison Vermeersch 2014

 

Geteeld in wijngaarden in de zuidelijke Rhônevallei is deze wijn een assemblage van 60% Grenache en 40% Viognier, een wijn van een Belgische producent trouwens.

Bij hun aankomst in de chai worden de druiven ontritst en geperst. De vinificatie in roestvrijstalen vaten, zorgt ervoor dat zoveel mogelijke fruitigheid en soepelheid vrijkomt waardoor de wijn een eerder bleekgele kleur meekrijgt hoewel hij overloopt van aroma’s.

In de neus een intens fruitig bouquet met toetsen van gekonfijte citroen en accenten van citrusvruchten. In de mond een mooie uitgesproken fruitige aanzet die op de tong de hints van citrusvruchten laat openbloeien, maar ook subtiele toetsen van witte bloemen aanbiedt. De soepelheid en fruitigheid blijft ook bij de afdronk behoorlijk nazinderen.

Côte du Rhône blanc Maison Vermeersch 2016 veroverde een gouden medaille tijdens de Concous Mondial de Bruxelles 2017.

Een mooie wijn, liefst geserveerd bij 8°C, als aperitief die een leuke compagnon vormt bij visgerechten en zeevruchten. Is tevens een leuke partner bij diverse kazen zoals een warme geitenkaas of een Raclette de Savoie. Promo 5.17€, normale prijs 6.89€.

Saint-Aubin Marc Rougeot-Dupin 2013

Een 100% Chardonnay wijn van de Côte de Beaune. De druiven worden gevinifieerd bij een constante temperatuur van 20 à 22°C, terwijl de rijping plaatsvindt op Franse eiken vaten van 228 l en dit gedurende 16 maanden.

Een leuke Chardonnay-wijn met typische houttoetsen die hem tot een aantrekkelijke droge wijn transformeren. In het glas een leuke goudkleur met lichtroze schitteringen. In de neus aangename florale toetsen die ook in de mond delicate hints van witte bloemen meedraagt.

Mooi fris geserveerd bij 8° C, een aangename partner bij vis, schaal – en schelpdieren, gevogelte en kikkerbillen. De wijn kan zelfs als een leuk aperitief worden aangeboden. Het is een uitgesproken aanrader voor Chardonnay liefhebbers waarvan het bewaarvermogen zich een 5-tal jaar uitstrekt.

Behoort met een promoprijs van 20.79€, normale prijs 25.99€, tot de hogere prijsklasse.