Delhaize Vinolution travels 3

Eerbetoon aan twee sprankelende vrouwen: Carol Duval-Leroy en Sandrine Logette-Jardin

In 1991 stond Carol Duval-Leroy aan het hoofd van een wijngaard. In die tijd was het ondenkbaar om een vrouw aan te stellen. 28 jaar later blijven de champagnes van het huis Duval-Leroy een referentie en Carol Duval-Leroy leidt trots het huis. Het wordt gedronken in sterrenrestaurants en gerenommeerde wijnwinkels, maar deze prestigieuze champagne kan ook in de Delhaize-supermarkten gekocht worden. Opgemerkt dient te worden dat de winkels van Delhaize de enige zijn die deze champagne sinds 1995 verkopen, afgezien van gespecialiseerde of gastronomische etablissementen.

Achter elke grote wijn schuilt een verhaal. Bij Duval-Leroy biedt Delhaize aan om het verhaal van Carol en Sandrine, aan het hoofd van een bedrijf en een kelder, te ontdekken. Revolutionair als ze waren, brachten ze veranderingen teweeg op dit grotendeels door mannen gedomineerde gebied. Carole Duval-Leroy heeft haar productie ook laten certificeren volgens ISO 9002, een kwaliteitscontrolenorm.

Duval-Leroy is 160 jaar geschiedenis en expertise en ter gelegenheid van deze verjaardag werd speciaal voor Delhaize de Cuvée ter gelegenheid van de 160ste verjaardag gemaakt. Met zijn heerlijke mix van pinot noir en pinot meunier is deze cuvée perfect voor elke feestelijke gelegenheid.

Een wijn voor ieder gerecht

Het kiezen van de wijn die bij je maaltijd hoort, is geen eenvoudige taak. Maar als het lukt om wijnen en gerechten op elkaar af te stemmen, biedt dit een veelvoud aan smaken die nog interessanter zijn dan wanneer ze elk afzonderlijk geproefd worden. Om het dagelijkse leven van haar consumenten te vergemakkelijken, heeft Delhaize food pairing-selectie gemaakt. Het boekje van deze wijnbeurs beveelt, met betrekking tot een selectie van flessen, een heerlijk recept aan dat ideaal is bij de wijn in kwestie.

Zo heeft Delhaize bijvoorbeeld voor bij risotto met spinazie en parmesaan een rosé geselecteerd: Roze Flamingo. Deze bleke rosé met toetsen van gele vruchten en bessen, een atypisch voorbeeld, zal de smaak van het gerecht naar voren brengen.

Op de proeftafel:

Champagne Duval-Leroy cuvée 160 jaar Blanc de noirs: Assemblage van Pinot Noir en Pinot Meunier geteeld op klei-kalkachtige bodem in de Champagnestreek. 12% alc vol met bewaartermijn van 5 jaar.

Alcoholische gisting in inox vaten met temperatuurregulatie tussen 16 en 20° C, gevolgd door een malolactische gisting.

Goudgele kleur met aroma’s van rode en zwarte bessen, framboos, bramen, zwarte aalbessen in de neus. De aanzet in de mind is gesmolten in een fruitige rondheid die zich opent naar een zuivere wijnstructuur met een mooie lange afdronk. Te serveren bij 5 tot 8° C.

Perfecte compagnon bij foie gras en gevogelte in roomsaus en vanzelfsprekend een uitstekende aperitiefwijn.

Santa Tierra old vines Reserva Cabernet Sauvignon: Chileense wijn uit de Colchagua vallei aan de voet van het Andesgebergte. Een 100% Cabernet Sauvignon, 13.5% alc vol met langere bewaartermijn.

Maceratie van 6 dagen aan 6°C, fermentatie gedurende 17 dagen in inox waarna 12 tot 14 dagen postfermentatie en malolatische gisting. 40% rijpt minstens 6 maand in Franse eik en 60% in roestvrije stalen tanks.

Rode kleur met paarsachtige reflecties. Biedt in de neus geconcentreerde aroma’s van gerijpt rood fruit. Volle aanzet in de mond met zoete tannines, goede balans tussen fruit en eik en uitstekende zuurtegraad, aangename afdronk.

Past bij een goede steak of gegrilde burgers, maar is ook lekker bij chili con carne of Spaanse gerookte ham.

Château Tanunda grand Barossa Shiraz 2017: Australische wijn geteeld op slibachtige klei en roodbruine, zanderige bodem. Een 100% Syrah van 14.9% alc vol en bewaarpotentieel van 10 jaar.

Alle druiven worden in kleine partijen gefermenteerd om het typische karakter van de subregio te behouden. Wijn trekt 7 dagen op schillen aan 26° C, een maximale extractie met behoud van de dichte en kruidige fruitaroma’s. Na een zachte persing rijpt de wijn 18 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.

Zeer intense donkerrode kleur. In de neus aroma’s van bramen, pruimen en zwarte peper. In de mond gezellige kruidige accenten en aroma’s van bosvruchten.

Uitstekende partner bij gegrild rood vlees met saus, gevogelte en wild.