Deltagids België – Luxemburg 2015

De Delta Gids: zo veel meer dan een gids. Een overzicht van de beste adressen in België en het groothertogdom Luxemburg. Niet minder dan 2 000 adressen van restaurants en hotels zijn op een praktische en gedetailleerde manier beschikbaar. De klassering gebeurde per provincie en in alfabetische volgorde van de steden in elk van de provincies.

De 584 pagina’s zijn aangenaam om te lezen. U vindt er zeker HET adresje dat u nog niet kent of dat u vergeten bent en graag nog eens opnieuw bezoekt. De gids bevat verder 1500 gastronomische recensies – negatief of positief – die de recensenten van de gids neerpenden op basis van hun bezoek aan de gelegenheden.

De recensenten van de Delta Gids doorkruisten België en het groothertogdom Luxemburg om nieuwe adresjes te ontdekken en hun liefde voor de gastronomie en lekker eten met u te delen. Dit jaar wordt de Delta Gids uitgebreid met 200 nieuwe adressen, terwijl evenveel adressen werden wegens sluiting of gebrek aan selectiecriteria uit de gids verwijderd. De gids is niets minder dan een reis door de verschillende keukens en laat u de nieuwste culinaire trends ontdekken – alles gebaseerd op een correcte kwaliteit prijsverhouding en een verantwoorde selectie van de gelegenheden. Zeven registers op het einde van de gids en duidelijke pictogrammen helpen u bij uw keuze. (per type van keuken, per prijs, alfabetisch, …)

Het Delta-kennismakingspaspoort

 Het Delta-kennismakingspaspoort dat sinds 5 jaar bij de Delta Gids hoort biedt u een korting van 30% (drank niet inbegrepen) in 65 restaurants in België en het groothertogdom Luxemburg. De adressen werden zorgvuldig geselecteerd en zijn geklasseerd in vier categorieën: Gastronomie, Goede kwaliteit prijsverhouding, Hartendief en Mooi Kader. ‘ Een keer het Delta-kennismakingspaspoort gebruiken en de aankoopprijs van de Gids is al terugbetaald!’

Nieuw: de DeltaBox

 Al 37 jaar lang vindt u in de Delta Gidsen de lekkerste adressen, de zaligste plekken die het leven mooier en lichter maken en de heerlijkste gerechten. Medewerkers selecteerden voor de Delta Box 35 gastronomische restaurants in België. De DeltaBox biedt u een gastronomisch menu van 4 gangen (zonder drank) in een van de 35 geselecteerde restaurants aan. Een schitterend geschenkidee (de cadeaubon is geldig tot 30 juni 2015). De DeltaBox wordt aangeboden voor € 129,90 op  www.deltaweb.be

Lijst van de 35 geselecteerde restaurants in de Delta Box: Brussel: Aux Beaumes de Venise, Leonor, La Fontaine de Jade, Les Brigittines « Aux Marches de la Chapelle », Le Coriandre. Waals-Brabant: L’Avenue, Brasserie 135, Philippe Meyers, Le Pivert, Unes Autre Histoire, Le Vert d’Eau. Luik: Les Sœurs Grises, Le Cyrano, L’Auberge de Spa, Le Coin des Saveurs, Carpe Diem, La ferme Damzai, Le Shanghai, Chez Silvano – Le Bergerue, Le Vieux Cellier. Namen: Château de Namur, Le Moulin de l’Escaille, Les Jardins de mon Père, L’Espièglerie. Luxemburg : l’Auberge de la Ferme, Château d’Hassonville, Le Cor de Chasse, la Régalade. Henegouwen: La Part des Anges, Le Bouchon et l’Assiette, Pouic Pouic, Les 3 P’tits Bouchons, Maxens. Vlaanderen (Brugge) : Aneth, Le Manoir des Quatre Saisons.

De palmares van de Delta Gids België en Luxemburg 2014

DELTA D’OR : Le D’Arville, Wierde (Olivier Bourguignon), Pastorale, Reet (Bart De Pooter) en Ma Langue Sourit, Moutford (Cyril Molard)

DELTA D’ARGENT : L’Olivier des Sens, Tilff (Manuel Bejar), ‘t Korennaer, Nieuwkerken (Edwin Van Goethem) en Becher Gare, Bech (Jérémmy Parjouet)

DELTA DE BRONZE : L’Etang Bleu, Mont-Sainte-Geneviève (Stéphane Chermanne), Le Flore, De Panne (Ludovic Verlande) en Bistronome, Strassen (Jean-Charles Hospital)

Net als vorig jaar stelden de gastronomisch recensenten een tweede klassering op waarin authentieke en smakelijke keukens elk in hun categorie beloond worden. De nieuwe palmares per specialiteit (klassering in alfabetische volgorde): L’Artiste – Falaën (uitzonderlijk vlees); L’Esprit Bouddha – Gosselies (Aziatische keuken); L’Hôtel de la Poste  – Bouillon (bistronomie), Le Temple du Goût – Angleur (Chinese keuken), L’Opéra – Waterloo (Italiaanse keuken), KokOVin – Brugge (bistronomie) en Portus Cale – Lodelinsart (Portugese keuken)

De Gids en het Kennismakingspaspoort zijn te koop in de boekhandel voor 29.75 € en op www.deltagids.be