Coups de coeur: Vignobles et Signatures – Feestelijke hartenbrekers

De Club Vignobles et Signatures biedt ook enkele feestelijke accenten: Le Soleil Nantais 2013, Muscadet Sèvre et Maine AOC sur Lie, Guilbaud Frères, Calvados Pays d’Auge 12 ans d’âge Roger Groult en de Carte d’Or, Champagne Drappier.

Le Soleil Nantais – Muscadet

Gouden mantel met lichtgroene schitteringen. De fijne neus biedt elegante en complexe toetsen, gevolgd door accenten van witte bloemen en empyreumatische minerale toetsen, flint en zoethout. Ook in de mond weelderige aroma’s van rijp witte bloesem en licht kruidig met leuke persoonlijkheid, in de finale een subtiele toets van bitterheid.

Wijn 100% Melon de Bourgogne die zich mooi leent als gezel bij het aperitief met toast van tonijn- of zalmrillettes, gegrilde vis met licht cremige saus. TTC Domein 6.46€. Beschikbaar bij General Stores en P de Klerck.

Calvados Pays d’Auge:

Leuke oranje kleur met frisse fruitige neus en bloemige toetsen samen met de broodnodige en kenmerkende zoete appel. In de mond fijn en delicaat kruidig, zeer fruitig met mooie finale van gekonfijte zeste van sinaasappel.

Deze wijn 41° alc krijgt een dubbele distillatie op houtskool en is een leuke aperitiefwijn. Als digestief op kamertemperatuur een hartenbreker die perfect samenvloeit met zoete desserts op basis van chocolade of appel. TTC domein 59€. Beschikbaar bij Soulwines agencies.

Champagne Drappier:

Bij elke finale en feest past een champagne. De Carte d’Or brut is de perfecte weergave van de stijl van het huis Drappier. Een ruim aandeel Pinot Noir doet zelfs even aan een Blancs de Noir denken. Carte d’Or brut is een overrijke champagne met fijne aroma’s van wit fruit met noot zoals de wijngaardperzik. Achter een aangename en licht kruidige toets gaat zijn kracht en complexiteit schuil die bij afdronk een heerlijk accent van kweepeer aanbieden.

Melange van 75% Pinot noir 15% Chardonnay en10% Meunier. Vanzelfsprekend het aperitief bij uitstek, maar men degusteert deze champagne evengoed bij wit vlees en vis. De Carte d’Or brut is bovendien dankzij de uitzonderlijke aroma’s, een leuke en  verrassende compagnon bij Chaource-kazen. TTC domein 30€. Beschikbaar bij Bristol food & wines Brussel. www.vsclub.com