Den Belgiek – een biercafé in het hartje van de Vlaamse Ardennen

In augustus 2018 opende biercafé Den Belgiek zijn deuren op de Brugstraat nr 6 in Geraardsbergen.

Waarom een biercafé? De passie voor bier bestond al langer bij oprichters en uitbaters Marnick Van Bellingen en Daisy Van Hemel. Tijdens de 2 jaar dat ze hebben gewerkt als vertegenwoordigers op bierfestivals voor de brouwerij Hof ten Dormaal, hebben ze heel veel contacten gelegd met Belgische brouwers. Dankzij deze contacten en gecombineerd met de opleiding “bierkenner” kunnen Daisy en Marnick zowel de ervaren als de beginnende bierliefhebber kennis laten maken met de uitgebreide wereld van Belgische bieren.

Hoe onderscheidt Den Belgiek zich?

Naast de 10 bieren op tap staan er minstens 150 bieren in fles op de kaart. Niet bierdrinkers kunnen dan weer genieten van een aperitiefje, glaasje wijn of cava of een alcoholvrije mocktail. Om de kleine honger te stillen kan je proeven van het bekendste exportproduct van Geraardsbergen, zijnde een mattentaart, of een Plank Den Belgiek of een tapasbord. Om de keuze van de klant te vergemakkelijken stellen de uitbaters iedere week een aantal bieren voor en maandelijks wordt er een brouwerij in de kijker gezet.

Wat nog meer?

In Den Belgiek worden regelmatig bierdegustaties gehouden die op een professionele manier geleid worden door de cafébaas. Iedere degustatie wordt gelinkt aan een bepaald thema waarbij ieder bier gekoppeld wordt aan een hapje om de deelnemers de basis van foodpairing bij te brengen. Dergelijke degustaties kunnen tevens privé voor verenigingen of groepen georganiseerd worden waarbij ze samen met de uitbater het thema bepalen. Bierclub Den Belgiek houdt regelmatig exclusieve degustaties waarbij speciale of zeldzame bieren worden gedegusteerd en ieder bier wordt vergezeld van de nodige uitleg.

Naast café is Den Belgiek ook een bottleshop. Elk bier op de kaart kan gekocht worden aan “take-away” prijzen, zodat iedereen thuis verder kan genieten van een lekker bier. De biermand Den Belgiek, een uniek cadeau, wordt samengesteld volgens de keuze van de patron of volgens de smaak van de klant. Er zijn biermanden beschikbaar vanaf 30€ tot 50€. Den Belgiek stelt tevens het café ter beschikking voor verjaardagsfeestjes, cursussen, workshops, after work drinks. Voor eenieder dus die op zoek is naar een informeel kader. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk.

Den Belgiek – Brugstraat 6 – 9500 Geraardsbergen – drink@denbelgiek.be telefoon: 32 478 24 90 28