Design hotels introduceert acht nieuwe leden

Leer hoe u hibiscussap maakt aan de Smaragdkust van Nicaragua. Bekijk een openluchtmuseum op de stranden van Kreta. Neem deel aan een wijnproeverij in een voormalige bankkluis in het centrum van Istanboel. De acht nieuwe hotels bieden unieke ervaringen die passen bij hun specifieke locatie.

In Aurea in Tola, Rivas, gelegen langs de prachtige Smaragdkust van Nicaragua, combineerde architect Carlos Ayala, gewapend beton met witte en grijze stucco oppervlakken en dennenhout met een meesterlijk effect. Zijn esthetische visie creëert een ideale ambiance voor onsite één-op-één yogasessies en workshops over het maken van lokale basisproducten zoals tortilla’s en hibiscus sap. Verdere ervaringen in het gebied zijn surfen van wereldklasse, paardrijden bij zonsondergang, bezoeken aan lokale boerderijen, en junglewandelingen. Verkenningstochten in verschillende natuurlijke omgevingen worden ook aangeboden in het Minos Beach Art Hotel in Mirabello Bay, Kreta, waar witgekalkte bungalows en tuinen zich uitstrekken over 2,5 kilometer kustlijn. Gasten kunnen genieten van georganiseerde zeiltochten en excursies naar het Vai palmbos of de Richtis kloof, terwijl kunstwandelingen met gids ter plaatse licht werpen op het openluchtmuseum van het hotel en mythologielessen de gasten onderdompelen in de verhalen van oude goden.

Niet ver van Concepció by Nobis in Palma de Mallorca is een weelderig mediterraan landschap te vinden, waar de groene accenten in het door Wingårdhs ontworpen pand zijn geïnspireerd op de Tramuntana bergen van het eiland. Het hotel ligt op een benijdenswaardige locatie waar de oude stad Santa Catalina ontmoet, en reizen naar zowel de ongerepte natuur van het eiland en de stedelijke jungle zijn even gemakkelijk bereikbaar. Gasten kunnen zich in restaurant Xalest ook tegoed doen aan de lokaal geïnspireerde keuken van chef Xema Álvarez, die Spaanse gerechten combineert met hedendaagse invullingen van Mallorcaanse recepten. In de wijk Karaköy in Istanbul, biedt het Terrace Restaurant van The Bank Hotel Istanbul een onovertroffen uitzicht op de Bosporus, de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee, terwijl de status van voormalige bank een statige omgeving biedt voor het ervaren van hedendaagse kunst en design. De voormalige kluis van het gebouw herbergt nu een wijnkelder waar gasten kunnen deelnemen aan proeverijen, en het hotel is ook de thuisbasis van een spa met traditionele behandelkamers, een sauna en stoombaden, evenals een opvallende klassieke wit-marmeren Turkse hammam.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan bieden twee suites in het Downtown L.A. Proper Hotel in Los Angeles een onvergetelijke ervaring op zich: de ene heeft een zwembad in de woonkamer en de andere is gemaakt van een voormalig basketbalveld. Het hotel is gehuisvest in een gerenoveerd gebouw in de stijl van de Californische Renaissance Revival met een trio eetbestemmingen, onder leiding van de met een James Beard Award bekroonde chef-kok Suzanne Goin en restauranthouder Caroline Styne. Creatieve evenementen van hoog kaliber, innovatieve yogasessies en menu’s met Portugese smaken in restaurant Caldo Verde zijn ook topattracties. Verder naar het noorden biedt het onlangs heropende en vernieuwde Dr. Wilkinson’s Backyard Resort & Mineral Springs in het historische stadje Calistoga in de Napa Valley een chique, maar relaxte, holistische en leuke omgeving voor zowel bezoekers als de plaatselijke bevolking. De oorspronkelijke modderbaden uit de jaren 1950, gevuld met vulkanische as en lokale modder, en drie geothermische zwembaden zijn nu verbonden met een outdoor spa tuin met cabana behandelkamers, CBD-infused, geluid-gebaseerde, aromatherapie ervaringen, en het House of Better restaurant.

La Maison Palmier in Abidjan, Côte d’Ivorie, het eerste Design Hotels-lid in West- en Centraal-Afrika, legt de nadruk op lokale producten en producenten. In Rastrello in Panicale, een heuveldorp direct tussen Florence en Rome, toont een 500 jaar oud palazzo zijn historische verleden terwijl het moderne voorzieningen biedt in samenwerking met de lokale gemeenschap. Elke kamer kijkt uit op het meer van Trasimeno en een organische tuin in renaissancestijl levert verse producten voor het restaurant op het terrein, met een menu dat is aangepast aan de oogst van elke dag. Verder bestaat het personeel uit lokale bewoners, zijn er seizoensgebonden tentoonstellingen met regionale kunstenaars en worden olijven uit de eigen boomgaard van het hotel gebruikt voor de productie van de bekroonde Rastrello extra vergine olijfolie.