Domaines Piron: wereldwijde waardering

De familie Piron is sinds 14 generaties actief in de wijngaarden van Morgon en heuvelruggen van Py in het hartje van de regio Beaujolais. Momenteel zijn ruim 80ha in exploitatie verdeeld over zowat 140 percelen waarvan de opbrengst soms wordt aangevuld met zorgvuldig geselecteerde druiven zonder evenwel de eigenheid Morgon aan te tasten.

De identiteit en originaliteit van de wijngaarden van de Beaujolais berust op de Gamaydruif die zorgt voor wijnen met sterke persoonlijkheid, weinig alcoholgehalte die zich toch bij tal van gerechten als een ideale compagnon profileren.

Met de komst van Julien Révillon eind 2013 kreeg de commerciële uitbouw een stevige boost, actie die door de toetreding tot de Cluc Vignobles & Signatures, een vereniging van familiale wijndomeinen, leader in hun regio, een eerste resultaat boekte.

Dominique Piron en Julien Révillon, ondersteund en omringd door een jong en passievol team zowel in de wijngaarden als in de chai, bouwen verder aan de mooie terroirs van de Beaujolais. De jaarlijkse productie van de Domaines Piron beloopt zowat 500.000 flessen waarvan minstens 35% naar een 30-tal landen wereldwijd wordt geëxporteerd. China, USA, Canada en Groot Brittannië zijn traditionele bestemmingen die nu het gezelschap kregen van Cambodja, Taiwan en Zuid Afrika. Naast de verdere wereldverovering besteedt de familie Piron aandacht aan een stelselmatige vernieuwing van de technische uitrusting waardoor nog betere wijnen kunnen worden aangemaakt. De oogst 2015 zal hierdoor terroirsgewijze kunnen worden opgesplitst in een aantal regionale cru’s.