Don Papa onthult op maat gemaakt ‘Tarsier’ glas

Glas speciaal ontworpen als onderdeel van Sugarlandia cadeaupakket voor de feestdagen.

Don Papa rum, de small batch premium rum van het eiland Negros in de Filippijnen, heeft zijn eerste op maat gemaakte glas onthuld dat deel uitmaakt van de exclusieve eindejaarverpakking voor de retail tijdens de feestdagen.

Het glas is een eerbetoon aan de kleurrijke fauna en flora op de weelderige, vulkanische bodem van Sugarlandia, de lokale naam voor het eiland Negros en vertegenwoordigt daarnaast ook de kleinste primaat ter wereld, het spookdiertje. Het wezentje dat ondeugend op de rand van het glas zit, is ook terug te vinden op het etiket van Don Papa.

Het geschenkpakket, een prachtige doos in Sugarlandia stijl, bestaat uit een fles Don Papa 7 jaar oud (70cl) en het groene spookdier glas. Het geschenk werd geïnspireerd op de mystieke oorsprong van zijn vaderland en de revolutionaire held naar wie deze rum genoemd werd – Papa Isio, ook wel bekend als ‘leeuw van Kanlaon’ verwijzend naar de actieve vulkaan Mount Kanlaon van het eiland Negros.

Het is in Sugarlandia, bekend op zijn eindeloze roetsuikervelden, dat Don Papa wordt geproduceerd van zwart gouden melasse. Gedurende 7 jaar rijpt de rum zorgvuldig in Amerikaanse eiken vaten, alvorens te worden geselecteerd en perfect geassembleerd door de meesterblender van Don papa.

Het nieuwe glas voegt een extra dimensie toe aan de degustatiebeleving van Don Papa, bovenop zijn groeiende rumportfolio waaronder de originele Don Papa 7Y, limited edition Don Papa 10Y en rare cask en sherry cask behoren.

Het Don papa geschenkpakket met Tarsier glas wordt verkocht voor de richtprijs van 50€ en is verkrijgbaar in de betere drankhandel.