E-WINES: nieuwe digitale wijnwinkel maakt u wegwijs

Het is wellicht omdat er zoveel verschillen zijn dat wijn zo gewaardeerd wordt. Er zijn tientallen druivensoorten, wijnlanden en -streken, terroirs, millésimes, smaken, geuren, parfums en duizenden wijnen, domeinen, kastelen en wijngaarden… Een wijnliefhebber proeft niet alleen de wijn maar geniet ook van een eindeloos boeiende zoektocht naar weer een ontdekking, een verrassing. Het plezier van de wijn zit zeker ook in het zoeken en… vinden!

De gloednieuwe digitale wijnwinkel E-WINES helpt de wijnliefhebber nu op een ingenieuze manier in de zoektocht naar een wijn. De zoekmotor van de website is dan ook indrukwekkend.

U kunt er op zoek naar wijnen op basis van kleur, wijnstreek, domein en jawel, op basis van de gerechten die u in gedachten hebt. Van vlees, tot vis, vegetarisch, desserts enz. 42% van de restaurants kiezen bij voorbeeld hun wijnen in functie van de seizoenen. Er zijn ontelbare keuzemogelijkheden voor een uitstekende winepairing. En van sommige wijnen komt u zelfs te weten in welk restaurant u hem kunt proeven. En nog beter ; u kunt er wijnen bestellen die exclusief in restaurants verkocht worden. Mooi, toch? De website geeft verder ook nog heel wat tips en tricks over het al dan karafferen, biowijnen, enz.

E-WINES is trouwens volledig Belgisch. Geen wonder, Belgen behoren tot de grootste wijnliefhebbers ter wereld en zijn ook bekend om hun goede neus! In België worden jaarlijks zo’n 400 miljoen flessen wijn verkocht. Dat zijn dus meer dan 1 miljoen flessen per dag of zo’n 36 flessen per Belg. Wereldwijd worden 32,8 miljard flessen wijn verhandeld. Een opvallende trend hierbij is dat de wijnproducerende landen steeds minder wijn blijken te verbruiken en de niet-wijnproducerende landen steeds meer.

Er zijn geen recente onderzoeken gedaan naar de relatie die de vrouwen onderhouden met de wijn. Ondertussen weten we allemaal dat het meestal de vrouwen zijn die de boodschappen gaan doen en hun eigen favoriet kiezen. In het noorden van het land wordt bijvoorbeeld witte wijn het meest gewaardeerd. Ladies zullen de fles afhankelijk van het gerecht kiezen, vervolgens wordt de prijs geapprecieerd en ten slotte het label. Mannen zullen daarentegen meer worden beïnvloed door het land van herkomst, de regio en de benoeming. De grote huizen worden steeds meer door vrouwen beheerst. Vitalie Taittinger wordt nu president van het Maison Champagne Taittinger. Saskia de Rothschild is voorzitter van Barons de Rothschild (Lafite), met o.a. 2.200 ha wijnhaarden in Viña Los Vascos in Chili. Beiden huizen zijn toegankelijk via E-WINES.

Leon Cambier is de man achter E-WINES -hij liep landbouwschool in Maçon en werd oenoloog aan de Université des Sciences Mirandes van Dijon. Hij snoeide onvermoeid wijnstokken heeft in ruime tijd in wijnlabo’s gewerkt. Nu is hij quality & development manager -oenoloog bij Va.S.Co -Valuable Savours Company nv.

Practisch : www.e-wines.be

Hotline : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

“Wijn is water gevuld met zon. – Galileo”