Eat! Brussels, drink! Bordeaux

Op eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX geven de workshops van de Ecole du Vin de Bordeaux en de Masterclasses de Bordeauxwijnen net dat tikje extra glans. Van 7 tot 10 september 2017 krijgen de bezoekers van het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX de kans heerlijke gerechten te proeven en de diversiteit van de Bordeauxwijnen te ontdekken. Om hun dorst naar kennis te lessen kunnen de wijnliefhebbers zich ook aan hun passie wijden door deel te nemen aan de masterclasses en workshops van de Ecole du Vin de Bordeaux. Een uitstekende manier om verborgen schatten te ontdekken of geklasseerde grands crus te proeven.

Houdt u van lekker eten en van wijn? Dan mag u de afspraak op eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX zeker niet missen. Het is de uitgelezen kans om uzelf de laatste dagen van de zomer te verwennen met lekker eten in het aangename kader van het Warandepark. Het festival biedt de bezoekers ook de kans echt mee te feesten door deel te nemen aan de masterclasses en workshops rond de Bordeauxwijnen.

De Ecole du Vin de Bordeaux stelt twee nieuwe fijnproeversworkshops voor :

In het paviljoen van de Ecole du vin de Bordeaux, de plaats waar alle liefhebbers van wijn en gastronomie samenkomen, vindt u een ludiek en pedagogisch overzicht van de verschillende wijnen (rood, droog wit, zoet wit, rosé en schuimwijnen uit Bordeaux), streken, druivensoorten, mengelingen, enz.  Een mooie inwijding in de kunst van de degustatie. Dit jaar heeft de Ecole du vin de Bordeaux met zijn team van gepassioneerde lesgevers een heleboel verrassingen in petto, waaronder twee nieuwe workshops rond chocolade en patisserie: “Choco Bordeaux”, duo met Laurent Gerbaud, de topchocolatier uit Brussel, voor een gecombineerde ontdekking van Bordeauxwijnen / chocolade. Duo’s van bij elkaar passende patisserie en met de chefs-patissiers van eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX, Yasushi Sasaki, Baptiste Mandon en Khalil Menzi, die experimenteren met gedurfde combinaties. Deze workshops zijn toegankelijk dankzij de WINE PASS.  Reserveren is aanbevolen.

Saint Emilion en Pessac-Leognan ter ere van de “Masterclasses” van Bordeaux

Dit jaar zijn de twee masterclasses gewijd aan de Saint-Emilion Grands Crus Classés en aan de 30ste verjaardag van de herkomstbenaming Pessac-Leognan. De bezoeker laat zich rondleiden door deze twee symbolische streken van de Bordeauxwijngaard. In het gezelschap van een Saint-Emilionnais reist de bezoeker naar het hart van de wijngaard van de Saint-Emilionstreek, het eerste wijnbouwgebied van het land en Unesco-werelderfgoed. Er is een degustatie van zes Saint-Emilion Grands Crus classés voorzien.

Naast deze subtiele escapade stellen de masterclasses een uitzonderlijke degustatie van een selectie van rode en witte wijnen uit Pessac-Leognan voor. Isabelle Audouin, geaccrediteerd lesgeefster aan de Ecole du Vin de Bordeaux, deelt haar passie voor deze wijnen en leidt de deelnemers langs dit heerlijke degustatiemoment. Elke Masterclass duurt anderhalf uur en wordt begeleid door een wijnprofessional die de streek voorstelt, gevolgd door een van commentaar voorziene degustatie van zes wijnen. De “Masterclasses” worden in kleine groepjes gegeven in de lokettenzaal van BIP, recht tegenover het Warandepark.

Reserveringen: https://shop.agenda.brussels/fr/expand/init/1758 – Meer informatie over eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX op www.eat.brussels.