Een icoon opnieuw uitgevonden

New York Marriott Marquis staat centraal met de onthulling van een vernieuwde gastervaring terwijl reizen naar New York City groeit. New York Marriott Marquis is verheugd om de voltooiing van een uitgebreide renovatie aan te kondigen. Gelegen in het epicentrum van Times Square, omvat de uitgebreide transformatie nieuw ontworpen kamers, restaurants, openbare ruimtes, evenals vergader- en evenementenruimtes, die respijt bieden van, maar ook geïnspireerd zijn door, de elektrische energie van de stad.

Geopend in 1985 te midden van de verjonging van Times Square, bood de levendige locatie van New York Marriott Marquis inspiratie voor architectuur- en interieurontwerpbureaus Stonehill Taylor, die toezicht hielden op het herontwerp van de openbare en evenementenruimtes van het hotel, en Sawyer & Company, die het ontwerp van de kamers en suites leidde. Beide bedrijven putten uit de 360 graden van billboard-verlichting die bezoekers van Times Square ervaren, naast Stonehill Taylor die het renovatieontwerpconcept van het hotel centreert op het thema “Kaleidoscope of Energy”.

Bij aankomst in de lobby op de achtste verdieping vinden bezoekers een geheroriënteerde ruimte die is ontworpen voor een naadloze en energieke aankomstervaring. Elk van de 1.971 ruime kamers van het hotel is volledig bijgewerkt met een modern, doordacht ontwerp aangevuld met lokaal geïnspireerde accenten om de energie van de stad aan te trekken. Nieuwe functies zijn onder meer gemonteerde, high-definition televisies; uitgebreide kasten, luxe inloopdouches met spa-achtige verlichting en ultracomfortabele platformbedden. De overvloed aan opslag en een aanzienlijk vloeroppervlak onderscheidt deze kamers van standaard stadsaccommodaties, en een rustig, neutraal kleurenpalet vergezeld door heldere accenten centreert gasten tussen het iconische uitzicht van het hotel. Bovendien, door de eerste in zijn soort, langdurige wereldwijde samenwerking met Marriott Hotels en TED, blijven gasten toegang hebben tot zorgvuldig samengestelde TED-inhoud op de kamer om van te genieten tijdens hun verblijf.

Naast het herontwerp van het hotel, werkt New York Marriott Marquis nu samen met de gerenommeerde Union Square Hospitality Group en Union Square Events aan de eet- en drinkconcepten in drie bijgewerkte restaurants, evenals de catering voor hotelevenementen. Met spectaculaire, twee verdiepingen tellende kamerhoge ramen met uitzicht op Times Square en de oogverblindende lichten van de Great White Way, biedt Broadway Lounge een ongeëvenaarde ervaring in het midden van dit alles. Een kleine smaak van een grote New York-ervaring, het menu van het restaurant draait om gedurfde smaken en beschikt over houtgestookte pizza’s, gastronomische snacks en handgemaakte cocktails. Aan weerszijden van de Broadway Lounge ligt Perch, het intieme terras van de locatie waar gasten kunnen genieten van de energie van Times Square.

Weggestopt onder de negende verdieping doet Revel &Rye Bar en Restaurant denken aan een old-school whiskybar en biedt een verfijnde sfeer voor gasten om te genieten van meer dan 20 wijnen per glas, een uitgebreide Amerikaanse whiskykaart en een dinermenu met een New York-thema. De lounge beschikt over een bibliotheek, een business support center en gemeenschappelijke werktafels en banketten, en tal van oplaadstations voor elektronische apparaten.

Next Gen Meeting Spaces

Op de negende verdieping van het hotel werd The Terrace – een dramatische open evenementenruimte onder een stijgend atrium, die de Marquis Ballroom verbindt met de Jolson, Cantor en Barrymore Rooms – uitgebreid om te dienen als een extra functionele evenementenruimte. Vergaderruimtes en pre-function op de verdiepingen drie tot en met zeven, waaronder de Broadway Ballroom en Marquis Theatre-foyer, zijn voorzien van nieuw ontworpen tapijten en wandbekleding. Het grootste balzaalpodium in de stad, The Broadway Ballroom, heeft nu ook een state-of-the-art geluidssysteem, dat zich uitstrekt tot de balkons en vleugels, en zorgt voor vloeiend continu geluid met een uitzonderlijke geluidskwaliteit.