Sage Appliances lanceert Barista express Impress

De volgende generatie espressomachine voor perfecte koffie en extra gemak.

Sage Appliances, hét internationale premiummerk op het gebied van innovatieve keuken- en huishoudapparatuur, lanceert de langverwachte nieuwe generatie van zijn best verkopende espressomachine voor thuisgebruik: de Barista Express™ Impress. Deze machine helpt consumenten de perfecte dosis espresso en een nauwkeurige aanstamping te bereiken, met minder rommel van de espressomaling.

De Barista Express™ Impress is de nieuwste aanwinst in het brede assortiment espressomachines van Sage Appliances, die een nieuwe betekenis geven aan ‘third wave’-kwaliteitskoffie bij je thuis. Het toestel combineert het beste van de Barista Express™, Sage’s best verkochte espressomachine, met bijgewerkte state-of-the-art technologie, die indruk maakt op iedere thuisbarista. Het is de machine die automatisering op een nieuwe manier vormgeeft met zijn indrukwekkende, intuïtieve ‘assisted manual’-systeem dat al doende leert.

“Het toestel biedt een oplossing voor de twee grootste uitdagingen waar thuisbarista’s mee worstelen: hoe een perfecte en constante dosering te krijgen en hoe de rommel binnen de perken te houden”, vertelt Phil McKnight, Sage Appliances’ Global Business Manager, beverages.

Altijd de perfecte dosering

Het internationale premiummerk introduceert nieuwe technologie via het Impress™ Puck-systeem, een slim doseersysteem dat de dosering automatisch berekent op basis van je laatste maling, precies zoals je het graag hebt. Het espressoapparaat geeft de perfecte dosering van 18 tot 22 gram versgemalen bonen af, die zich automatisch aanpast bij het veranderen van de maalinstelling of bonensoort, al kan je de dosering ook steeds handmatig aanpassen. Deze precisie-afstelling zorgt ervoor dat jouw kopje koffie iedere keer opnieuw een rijke, volle en uitgebalanceerde smaak heeft. Bovendien komt de koffie exact in het midden van het filterbakje terecht, wat ervoor zorgt dat de koffie tijdens het aandrukken gelijkmatig wordt verdeeld, cruciaal voor een optimale extractie.

De finishing twist van een barista

 

De Barista Express™ Impress beschikt ook over ‘assisted tamping’, dat de cruciale stap van het aandrukken vereenvoudigt. De speciale hendel aan de zijkant van de machine levert een constante en nauwkeurige druk en zorgt met een draaiing van 7 graden voor de finishing twist van een barista. Tijdens het draaien van de tamper wordt het oppervlak van de koffiepuck gladgestreken, waardoor alle overtollige koffie wordt verwijderd, met minder rommel en verspilling als resultaat.

De Barista Express™ Impress in een notendop: • Een ledlampje geeft iedere keer opnieuw de perfecte dosering aan – • Roestvrijstalen portafilter van 54 mm – • Thermocoil-verwarmingssysteem – • PID-temperatuurregeling – • Kegelvormige maalelementen – • Bonencontainer met een inhoud van 250 gram – • Waterreservoir met een volume van 2 liter – • Stoompijpje voor het handmatig opschuimen van zijdezacht microschuimmelk onder een krachtige stoomdruk – • Apart heetwaterpijpje • Automatisch aandrukken met 10 kg druk en 7° barista-draai – • Pre-infusie bij lage druk gevolgd door een extractieproces onder hoge druk (9 bar) via een Italiaanse pomp van 15 bar – •  Roestvrij staal

De Barista Express™ Impress is vanaf september 2022 verkrijgbaar voor € 829,90* ( verkoopadviesprijs) op sageappliances.be en bij geselecteerde retailers.