Een nieuwe fase in de ontwikkeling van Château de Sales

Het Château de Sales, een uitzonderlijk wijngoed in de Pomerol biedt met een nieuwe versie van haar website www.chateau-de-sales.com een uitgebreide bron van informatie, rijk aan foto’s en teksten, zodat belangstellende alle facetten van dit zeer oude familiebedrijf op een eenvoudige wijze kunnen ontdekken.

Het grootste domein in Pomerol is al meer dan vijf eeuwen in het bezit is van dezelfde familie, eerder uitzonderlijk in de regio Bordeaux. Het Château de Sales is inderdaad in zijn geheel van generatie op generatie overgedragen sinds het einde van de 15e eeuw, toen het werd overgenomen door Bertrand de Sauvanelle. Directe afstammelingen van de familie Sauvanelle, zijn de erfgenamen Lambert en hun kinderen, de huidige eigenaars van Château de Sales.

Inzake afstamming staat thans de 25e generatie aan het roer, bestaande uit veertien neven en nichten als co-eigenaars van het Château de Sales. Zij willen unaniem van hun eigendom een referentie maken op het gebied van kwaliteit, imago en familiaal beheer… om het door te geven aan een volgende generatie zodat het avontuur en het familiaal karakter overleeft!

Het landgoed is in zijn totaliteit ruim 90 hectare groot waarvan 47,60 hectare wijnstokken, het is niet alleen het grootste domein van de Pomerol-appellation, maar de grenzen ervan zijn nog steeds dezelfde als bij de oprichting van het domein in 1464 weliswaar met uitsluitsel van 3 ha. Het uitzonderlijk erfgoed van het Château de Sales is bovendien geklasseerd als Historisch Monument.